ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η πρώτη εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η πρώτη εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ
Μήνυμα για την ανάγκη συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και δίκαιων αμοιβών και υγιούς απασχόλησης στον τεχνικό κλάδο, έστειλε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός από την Κομοτηνή, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια ΤΕΕ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.


Στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε, ο Γιώργος Στασινός ζήτησε «τουλάχιστον για τα επόμενα λίγα χρόνια, να αφήσουμε πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος και να συνεργαστούμε». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε όλοι να κερδίσουμε αν εστιάσουμε στη δουλειά μας και αν φροντίσουμε να κερδίζουν μαζί με τις επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που τις αποτελούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή την κατεύθυνση «το δημόσιο πρέπει να σχεδιάζει ορθά, να επιβλέπει επαρκώς, να παραλαμβάνει εγκαίρως, και να πληρώνει στην ώρα του. Και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να τρέξει να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα, να υλοποιεί σωστά και οικονομικά, να αναλαμβάνει την ευθύνη της πράξης».


«Ο τεχνικός κλάδος μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς απασχόλησης»

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των αμοιβών υπογραμμίζοντας ότι «μπροστά στις μεγάλες ευκαιρίες του σήμερα και του αύριο, με τους μεγάλους προϋπολογισμούς και τα διαθέσιμα κονδύλια, ας αναλογιστούμε ότι όλα υλοποιούνται από ανθρώπους που πρέπει να αμείβονται δίκαια για την εργασία τους».

Οι δίκαιες αμοιβές, όπως τόνισε θα προσελκύσουν εργαζόμενους και ειδικότερα «τον αριθμό και την ποιότητα συνεργατών που χρειαζόμαστε όλοι στον τεχνικό τομέα» όπως σημείωσε.

Μάλιστα, επέμεινε ότι «ως κλάδος, ως εταιρείες, ως επιστήμονες και επαγγελματίες, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε ένα προνόμιο που μπορούμε να έχουμε αν δουλέψουμε με σωστό προγραμματισμό: Το ότι ο τεχνικός κλάδος μπορεί για πολλές από τις ειδικότητες της οικοδομής και των έργων να δημιουργήσει συνθήκες συνεχούς, υγιούς, μακροπρόθεσμης απασχόλησης - όχι μόνο εποχικής ή περιστασιακής απασχόλησης, όπως οι άλλοι ανταγωνιστικοί κλάδοι».

«Η ώρα της δράσης είναι τώρα»

Ο Γιώργος Στασινός ανέδειξε και το ζήτημα του χρόνου υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει πια σημασία να συζητάμε αιώνια, ούτε να σχεδιάζουμε επί δεκαετίες. Η ώρα της δράσης είναι τώρα. Γιατί και η αδράνεια είναι ευθύνη…».

«Το ΤΕΕ και εγώ προσωπικά αγωνιστήκαμε επί χρόνια, προτείναμε, συζητήσαμε, αναλύσαμε πολλά έργα που σήμερα υλοποιούνται» ανέφερε επίσης και πρόσθεσε ότι «το ΤΕΕ δεν κρύβεται. Όταν χρειάζεται, όχι μόνο προτείνει αλλά αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη να υλοποιήσει όσα το κράτος δυσκολεύεται να κάνει με τις υπάρχουσες δομές του».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Μηχανικών αναφέρθηκε στην επιδίωξη της καμπάνιας για τα 100 χρόνια ΤΕΕ που είναι «να μεταφερθεί σε όλη τη χώρα το μήνυμα για τον ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέας, του ΤΕΕ».

«Οι Έλληνες Μηχανικοί στην πορεία του χρόνου έκαναν μεγάλα έργα, συνέβαλαν καθοριστικά στην παραγωγή πλούτου και αξίας στην ελληνική κοινωνία. Λίγα μένουν στην Ιστορία και πολλά ξεχνιούνται. Αλλά ας μην γελιόμαστε: κάθε οικονομική δραστηριότητα, σχεδόν, φέρει τη σφραγίδα κάποιων Ελλήνων Μηχανικών. Για αυτό έχει σημασία, και θέλω να το τονίσω και εδώ, να υπερασπιστούμε το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων Μηχανικών που τους αναγνωρίζεται και διεθνώς» ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.

Ν. Παπαθανάσης: Το ΤΕΕ μπορεί και πρέπει να στηρίξει την Πολιτεία στις σύγχρονες προκλήσεις

Στην ενημερωτική ημερίδα χαιρετισμό απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία του ΤΕΕ και της Πολιτείας καθώς «είναι αναμφίβολα προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας» όπως σημείωσε.

«Το ΤΕΕ, όπως πολύ συχνά αναφέρει και ο Πρόεδρος Γιώργος Στασινός, αναλαμβάνει πλέον να φέρει σε πέρας δύσκολα έργα, απαιτητικές αποστολές και το κάνει με την βαρύτητα του θεσμικού του ρόλου» αναγνώρισε ο Αναπληρωτής Υπουργός, χαρακτηρίζοντας κομβικό τον ρόλο του στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας «καθώς για πρώτη φορά το ΤΕΕ έχει αναλάβει ως αναθέτουσα αρχή, έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και του ΕΣΠΑ, που μεταμορφώνουν την χώρα μας».

Ο κ. Παπαθανάσης, αφού υπογράμμισε την επιλογή της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για στενότερη συνεργασία με το ΤΕΕ, τόνισε ότι «το ΤΕΕ, σήμερα, μπορεί και πρέπει να παίξει πιο ουσιαστικό ρόλο στο αναπτυξιακό άλμα που φιλοδοξούμε να πετύχουμε συλλογικά ως κοινωνία».

«Διότι με τη δύναμη που του δίνει η επιστημοσύνη των μελών του και την αξιοπιστία, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζουν την παρούσα διοίκησή του, μπορεί και πρέπει να στηρίξει την Πολιτεία, στις σύγχρονες προκλήσεις, ακόμη περισσότερο από όσα έχει πράξει στον έναν αιώνα ιστορία του» συνέχισε.

Χαρακτήρισε δε το ΤΕΕ «χρήσιμο κοινωνικό εταίρο» εξηγώντας ότι «η εμπειρία μας έχει δείξει ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ξέρει πώς να διεκδικεί, να προτείνει και να πρωτοστατεί σε ζητήματα που η Πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί οργανωμένα και ξέρει πώς μέσα από το επιστημονικό του έργο να φέρνει στο σήμερα τεχνολογίες και εξελίξεις του αύριο. Έχει, επομένως ενεργή συμμετοχή στην εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια».

Αναφερόμενος ειδικά στην εκδήλωση, επισήμανε την ικανοποίησή του που γίνεται στην ακριτική Θράκη και στην πόλη της Κομοτηνής, «καθώς ολόκληρη η Περιφέρεια, παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που η κυβέρνηση συνεχώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει ριζικά, αποτελεί σήμερα μια περιοχή που θα χαρακτήριζα ατμομηχανή της νέας αναπτυξιακής πορείας της χώρας».

Ευ. Κωνσταντινίδης: Το ΤΕΕ έχει πρωτεύοντα ρόλο στο μεγάλο εγχείρημα εκσυγχρονισμού της χώρας

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στον «πρωτεύοντα ρόλο του ΤΕΕ στο μεγάλο εγχείρημα του εκσυγχρονισμού και της ανάταξης της χώρας και της οικονομίας μας».

«Ο τεχνικός κλάδος συμβάλλει δημιουργικά στην αναβάθμιση των υποδομών, ανταπεξέρχεται δυναμικά στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της βιωσιμότητας, της αειφόρου ανάπτυξης και συμμετέχει ενεργά στην ανασυγκρότηση του Έβρου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο εορτασμός των 100 χρόνων σε αυτόν εδώ τον τόπο εκπέμπει ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας» τόνισε σε χαιρετισμό του.


Χρ. Τοψίδης: Καλούμε το ΤΕΕ σε συνεργασία για να σχεδιάσουμε την Περιφέρεια του αύριο

Στον δικό του χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο του ΤΕΕ και υπογράμμισε την συνδρομή και του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου «που στελεχώνεται από ικανότατα στελέχη που η συνδρομή τους έχει αποδειχθεί σημαντική».

Εξέφρασε τη διάθεση της Περιφέρειας για συνεργασία προσθέτοντας ότι «η βοήθειά σας θα αποδειχθεί πολύτιμη. Η Περιφέρειά μας είναι ένας τόπος με αξιοσημείωτη αναπτυξιακή προοπτική την οποία η διοίκηση επιχειρεί να αξιοποιήσει στο έπακρο. Σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικό να έχουμε συμπαραστάτες το ΤΕΕ» επισήμανε ο Περιφερειάρχης. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολυετή εμπειρία των μελών του ΤΕΕ που «αποτελούν εχέγγυα μίας επιτυχημένης συνεργασίας».

«Καλούμε το ΤΕΕ σε συνεργασία να σχεδιάσουμε όλοι μαζί την Περιφέρει του αύριο, όπως την ονειρευόμαστε» τόνισε κλείνοντας ο κ. Τοψίδης.


Ι. Γκαράνης: Ο Δήμος Κομοτηνής έχει ανάγκη από τη συμπόρευση με το ΤΕΕ

Με ιδιαίτερη θέρμη αναφέρθηκε στον ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης.

Σημείωσε ότι το ΤΕΕ ήταν «παρών» «ως σύμβουλος και αρωγός του κράτους στην αναπτυξιακή πορεία». «Με τις εξειδικευμένες γνώσεις και το νου και την καρδιά στραμμένη στην εξυπηρέτηση των πολιτών συμβάλλει αποφασιστικά στην εξέλιξη του τόπου μας» πρόσθεσε.

«Εργαζόμαστε από κοινού για τη διασφάλιση ενός ωραιότερου και λειτουργικού δομημένου χώρου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Κομοτηνής έχει ανάγκη από τη συμπόρευσή σας και οι δημότες μας χρειάζονται την αγαστή συνεργασία των δύο φορέων».


Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής: Συνεχίστε να φτιάξουμε μία όμορφη Ελλάδα

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χαρακτήρισε την επέτειο των 100 χρόνων ΤΕΕ «σπουδαία και ιστορική ημέρα». Με μία αναφορά στον Ιερό Χρυσόστομο υπογράμμισε την ανάγκη που έχει ο άνθρωπος «να αφήσει τη δική του σφραγίδα στον κόσμο». Συμβούλευσε δε, «είστε τεχνοκράτες και έτσι πρέπει να είστε και να δουλεύετε. Εγώ θα σας πω μαζί με τα τεχνοκρατικά σας βάλτε και την ψυχή σας, γιατί έργο που δεν έχει μέσα ψυχή και ζωντάνια δεν αναπαύει πλήρως».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στη συνεργασία ως Εκκλησία με τους Μηχανικούς και το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ και υπογράμμισε ότι «έχουμε τις καλύτερες σχέσεις, είμαστε φίλοι και συνεργάτες».

«Συνεχίστε να φτιάξουμε μία όμορφη Ελλάδα. Γιατί και τους ανθρώπους έχει αλλά και όπου οι Έλληνες βρέθηκαν εκτός πατρίδας μεγαλούργησαν» τόνισε ο κ. Παντελεήμων.


Δ. Λουρίκας: Τιμή μας η έναρξη των εκδηλώσεων από το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, κ. Δημήτρης Λουρίκας υπογράμμισε την τιμή να ξεκινούν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις από το τμήμα της Θράκης. Αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή που έχει το ΤΕΕ στα 100 χρόνια δράσης του, «στην ανάπτυξη του τόπου, δίπλα στον κάθε Μηχανικό και ως τεχνικός σύμβουλος της χώρας».

Στάθηκε ιδιαίτερα στο σήμερα του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και στα εμβληματικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και σχεδιασμού που υλοποιεί το ΤΕΕ, τονίζοντας ότι «με την καθοδήγηση ενός άξιου ηγέτη το ΤΕΕ κατάφερε να φύγει μπροστά παρασύροντας – με ή χωρίς εισαγωγικά- μαζί του και την Πολιτεία», περιγράφοντας και τις νέες υπηρεσίες και δουλειές που έχουν οι μηχανικοί στη διάθεσή τους τα τελευταία χρόνια.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομάδα εργασίας που συντόνισε τις προτάσεις του ΤΕΕ για την ανάπτυξη της Θράκης και τελικά περιλήφθηκαν στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής. Όπως πρόσθεσε «μετά από 4 χρόνια ήρθε η ώρα να επικαιροποιήσουμε κάποιες από αυτές τις προτάσεις και θέσεις του ΤΕΕ για την περιοχή, εντάσσοντας τις προϋποθέσεις του ΕΣΠΑ 2027. Για μία Περιφέρεια πιο πράσινη, πιο κοινωνική, πιο έξυπνη και ψηφιακή, πιο κοντά στους πολίτες της, πιο συνδεδεμένη».

Κλείνοντας χαρακτήρισε «οραματιστή, τεχνοκράτη και ακούραστο» τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό και σημείωσε ότι «όσο μεγάλες οι ευθύνες μας άλλο τόσο μεγάλη και η προσφορά μας στον τόπο».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Επιστημονικών Φορέων, του Στρατού και Επιμελητηρίων.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:


Σημειώνεται ότι με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: Εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», θα πραγματοποιηθούν μια σειρά ενημερωτικών δράσεων στην ελληνική περιφέρεια για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video