ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

DUTH to the people: Ανοικτή εκδήλωση του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη

DUTH to the people: Ανοικτή εκδήλωση του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη
Την τελική ευθεία διανύει πλέον το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης “DUTH to the people”.

Πρώτη φορά σε επίπεδο χώρας ένα Πανεπιστήμιο κατάφερε να κάνει όχι μόνο κοινωνούς αλλά εταίρους κοινωνικούς φορείς και πολίτες ώστε να συναποφασίσουν το σχέδιο δράσης που θα έχει αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή.

To καινοτόμο project προτάθηκε από την Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ και υλοποιείται μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, με σκοπό την ενίσχυση ερευνητικών δράσεων και στόχευση, στην παρούσα χρονική περίοδο, την άμβλυνση επιπτώσεων των πυρκαγιών που έπληξαν τη Θράκη το περασμένο καλοκαίρι.

Επιδιώκοντας δυναμική αλληλεπίδραση, η Διοίκηση του Πανεπιστημίου απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε φορείς και πολίτες της Θράκης προκειμένου να συμμετέχουν και να αναδείξουν με την ψήφο τις 5 νικήτριες προτάσεις από τις 10 που έχουν προκριθεί στην ημιτελική φάση.

Έτσι το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στις 18:00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Ιατρικής, στην Πανεπιστημιούπολη Δραγάνας στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοικτή για το κοινό που θα αφορά στην τελική αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν από μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος και θα χρηματοδοτηθούν με το μέγιστο ποσό των 10.000 € έκαστη.

«Νιώθουμε ικανοποίηση που οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής ανταποκριθήκαν άμεσα και με θέρμη στο κάλεσμα του Ιδρύματός μας και διαδραματίζουν πλέον ενεργό ρόλο σε θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε και κάθε φορά ένα βήμα παραπάνω» ανέφερε η Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ κατά την πρώτη διά ζώσης συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ενώ ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγητής Γεώργιος Μπρούφας, ανέφερε ότι ξεκίνησε μια προσπάθεια που η Διοίκηση του Δημοκριτείου προσδοκά να αποτελέσει θεσμό αφήνοντας το αποτύπωμά των δράσεών του στην περιοχή, καθώς η έρευνα έχει τελικό αποδέκτη την κοινωνία και τους πολίτες.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Φώτιος Μάρης, σε δήλωσή του ανάφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το ίδρυμά μας διευρύνει τα όρια του, πρωτοπορεί και προσεγγίζει με διαφάνεια τους πολίτες να έλθουν και να αποφασίσουν για τις δράσεις που τους αφορούν. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στο διοικητικό προσωπικό, στους εθελοντές φοιτητές που καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί συνδράμουν ώστε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να πετύχει σε μια νέα πρόκληση, να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video