ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Αλεξανδρούπολη

Το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Αλεξανδρούπολη
Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί για ακόμα μια χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Αλεξανδρούπολη και μας προσκαλεί, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, να παρακολουθήσουμε 11 βραβευμένες ταινίες του 46ου Φεστιβάλ, σε δύο μέρη στις 19:00 και στις 21:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ΚΛΑ ενημερώνει ότι όλων των ειδών τα σνακ και αναψυκτικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ μέσα στην αίθουσα προβολής️!

Α΄ ΜΕΡΟΣ στις 19:00

📽️ 1η ταινία: ΦΩΣ ΕΚ ΦΩΤΟΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.
Σκηνοθεσία: Νεριτάν Ζιντζιρία.
Διάρκεια: 13'
Υπόθεση: Συνθέτοντας ένα βαθιά μυσταγωγικό κόσμο που μέσα από τη χρήση αρχειακού υλικού και τολμηρών κινηματογραφικών επιλογών, συνδιαλέγεται με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον διαστέλλοντας το χρόνο.

📽️ 2η ταινία: ΑΕΡΟΛΙΝ
ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ «ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ».
Σκηνοθεσία: Παντελής-Αλέξης Κουκιάς.
Διάρκεια: 19'
Υπόθεση: Η καθημερινή αγωνία της ηρωίδας για επιβίωση στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, που καταλήγει τελικά να εκπροσωπεί μια ολόκληρη γενιά.

📽️ 3η ταινία: ΑΡΚΟΥΔΟΤΡΥΠΑ
ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ.
Σκηνοθεσία: Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιος Ντινόπουλος.
Διάρκεια: 38'
Υπόθεση: Μια πεζοπορία στο βουνό, μια μυστική αρκούδα, μια απρόσμενη προδοσία κι ένα καγκουρόπαρτο στο δάσος θα αλλάξουν για πάντα τη σχέση της Αργυρούς με την κολλητή της.

📽️ 4η ταινία: ΔΙΑΒΑΣΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ στην Άρτεμις Φλέσσα και ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στους Πέτρο Σωτηρόπουλο & The Aqua Barons.
Σκηνοθεσία: Αινεία Τσαμάτη Μαυρογεώργη.
Διάρκεια: 21'
Υπόθεση: Μια σιδηροδρομική διάβαση στο πουθενά. Δύο ξύλινα φυλάκια. Γύρω κίτρινοι λόφοι κι ανοιχτός ορίζοντας. Δύο φύλακες: ο μοναχικός Γιάννης και ο χαλαρός Αντώνης. Κάθε τόσο, μια φωνή στο μεγάφωνο αναγγέλλει το πέρασμα ενός τρένου. Τίποτα δεν φαίνεται να διαταράσσει την καθημερινότητά τους μέχρι να εισβάλει ο έρωτας, συντρίβοντας κάθε βεβαιότητα.

📽️ 5η ταινία: Midnight Skin
ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στον Manu Tilinski και GRAND JURY AWARD - Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Μαυρής.
Διάρκεια: 40'
Υπόθεση: Η Φανή, μια νεαρή νοσηλεύτρια ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, βυθίζεται κάθε βράδυ στον ίδιο εμμονικό εφιάλτη. Βλέπει ότι μεταμορφώνεται σε δέντρο. Ενώ βρίσκεται στάσιμη μέσα σε μία μοναχική καθημερινότητα, συνειδητοποιεί ότι ο εφιάλτης της ξεπερνά τα όρια του φαντασιακού και εισχωρεί σταδιακά στη ζωή της.

⏰ Συνολική Διάρκεια Α΄ μέρους 131 λεπτά.

Β΄ ΜΕΡΟΣ στις 21:30

📽️ 1η ταινία: ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ
Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Νίκο Κολιούκο, Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στη Μαρίνα Σιώτου.
Σκηνοθεσία: Νίκος Κολιούκος.
Διάρκεια: 33'
Υπόθεση: Η Άννα είναι λίγο πριν τα 30 και νιώθει πως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να πετύχει το όνειρό της, να κυνηγήσει μια μουσική καριέρα στο Παρίσι. Η επιτυχία δεν θα έμοιαζε άπιαστη, αν ο αυτοκαταστροφικός αλκοολικός πατέρας της δεν στεκόταν εμπόδιο στον δρόμο της.

📽️ 2η ταινία: BUFFER ZONE
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ στον Ανδρέα Μάρκου.
Σκηνοθεσία: Σάββας Σταύρου.
Διάρκεια: 16'
Υπόθεση: Δύο στρατιώτες από αντίθετα μέτωπα ξεφεύγουν από το καταπιεστικό τους περιβάλλον καθώς ενώνονται και ερωτεύονται μέσω της μουσικής.

📽️ 3η ταινία: ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Βραβείο «Φρίντα Λιάππα» - Καλύτερης Ελληνικής Σπουδαστικής Ταινίας και Βραβείο Μοντάζ στον Antoine Flahaut και Βραβείο Σχεδιασμού Ήχου στον Massimo Del Gaudio.
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γαλανόπουλος.
Διάρκεια: 23'
Υπόθεση: Μια ταινία ενηλικίωσης στη σύγχρονη Αθήνα που προβάλλει τα κοινωνικά προβλήματα του ρατσισμού και τις αντιθετικές εκφάνσεις της νεανικής κουλτούρας με μια άρτια γραφή, που δημιουργεί ατόφια συγκίνηση.

📽️ 4η ταινία: GOOD GIRLS CLUB: A VIRGINITY ODYSSEY
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ «ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ» στην Rectifier + Tzo και ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ & ΚΟΜΜΩΣΕΩΝ στην Ελίνα Τράντου.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσακαλέας και Λήδα Βαρτζιώτη.
Διάρκεια: 17'
Υπόθεση: Τελευταία χρονιά του Λυκείου για δύο κολλητές φίλες που γίνονται 18 και έχουν στόχο να χάσουν την παρθενιά τους το βράδυ των γενεθλίων τους. Όλα πάνε στραβά σ’ αυτή την περιπέτεια - οδύσσεια που μετατρέπεται όμως σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, φιλίας και ενηλικίωσης. Όπως αναφέρουν οι σκηνοθέτες η ταινία μιλά για ένα από τα πιο “σημαντικά” βήματα που νιώθουμε την πίεση να κάνουμε στην εφηβεία και στις φιλικές σχέσεις που μας συντροφεύουν και είναι σύμμαχοι στην πορεία προς την ενηλικίωση. Το Good Girls Club: A Virginity Odyssey είναι μια ωδή στη φιλία, στις μεταβάσεις, στα 18 και σε όλες τις προσδοκίες και τον ενθουσιασμό που κατακλύζουν την εφηβεία.

📽️ 5η ταινία: A PIECE OF LIBERTY
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ 2023.
Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Καπάκα.
Διάρκεια: 10'
Υπόθεση: Το Άγαλμα της Ελευθερίας και ο Τζόκερ είναι δύο περιπλανώμενοι καλλιτέχνες του δρόμου και καταλήγουν αιχμάλωτοι στο ίδιο κελί. Όταν η συστημική βαρβαρότητα του κράτους και της αστυνομίας «σπάσει» την Ελευθερία, ο Τζόκερ θα ψάξει τα κομμάτια της για να τη φτιάξει από την αρχή.

📽️ 6η ταινία: ΑΡΙΖΟΝΕΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΝΤΑΖ στον Μάριο Κλεφτάκη.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ηλιόπουλος.
Διάρκεια: 29'
Υπόθεση: Καθώς το πρώτο φως της μέρας σπάει την ομίχλη πάνω από τις στέγες των σπιτιών στον οικισμό ΑΡΙΖΟΝΕΣ, ο Δημήτρης, ένας 32χρονος άντρας άρτι αφιχθείς από το εξωτερικό, αποπειράται να βάλει τέλος στη ζωή του, βουτώντας στα νερά ενός απόμερου κόλπου. Όταν τα κύματα θα τον ξεβράσουν στην ακτή, θα αναζητήσει καταφύγιο στο παλιό εξοχικό σπίτι του παππού του. Υπό την μουσική υπόκρουση των εορτασμών της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου και των σχολικών παρελάσεων, ο Δημήτρης θα έρθει αντιμέτωπος με πρόσωπα από το παρελθόν και με την τοπική κοινωνία, με έναν κόσμο τελείως άγνωστο για εκείνον. Μία συνάντηση που θα αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στο σώμα του και που θα τον φέρει απροσδόκητα λίγο πιο κοντά στην ανάγκη του για αλλαγή.

⏰ Συνολική Διάρκεια Β΄ μέρους 128 λεπτά.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video