ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ, υπεύθυνο του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών - Εξαρτήσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους επιστημονικά υπεύθυνους και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

Από τη συζήτηση με εργαζόμενους των προγραμμάτων αλλά και τον επιστημονικό υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός» στην Αλεξανδρούπολη Ευριπίδη Χαλικιά και την επιστημονική υπεύθυνη της κινητής μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ που εδρεύει στην Κομοτηνή Σεμρά Μουσταφά, ήταν έκδηλη η ανησυχία για το μέλλον και την ανάπτυξη των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή μετά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΑΕ (Ενιαίο Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Εξάρτησης) που ουσιαστικά καταργεί το ΚΕΘΕΑ και ενώνει σε έναν ενιαίο οργανισμό όλα τα προγράμματα πρόληψης και απεξάρτησης στη χώρα μας.

Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η υποστελέχωση αφού το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, που έχει στην ευθύνη του όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αυτή τη στιγμή λειτουργεί με μόνο 2 μόνιμους εργαζόμενους ως επιστημονικό προσωπικό, 6 εργαζόμενους ως επιστημονικό προσωπικό με ΕΣΠΑ που η σύμβασή τους λήγει σε 1 έτος και 1 άτομο ως διοικητικό προσωπικό με ΕΣΠΑ που η σύμβασή του λήγει σε 1 έτος. Από την άλλη τα αίτημα προς το ΚΕΘΕΑ αλλά και οι ανάγκες στην περιοχή για ανάπτυξη προγραμμάτων και παρεμβάσεων για τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο και το διαδίκτυο διαρκώς αυξάνονται.

Ο Π. Κατηφές τόνισε ότι «το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τον ΕΟΠΑΕ ο οποίος βασίζεται στη λογική "κόστος - όφελος" βάζοντας την απεξάρτηση στη μέγγενη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπηρετώντας τη στρατηγική της ΕΕ για τις εξαρτήσεις που θέτει σε πρωτεύοντα ρόλο τη διαχείριση του προβλήματος και τη "μείωση της βλάβης" και όχι την ουσιαστική απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη. Αυτό φαίνεται και με το ότι τα Κέντρα Πρόληψης ουσιαστικά βαίνουν στο τέλος της λειτουργίας τους, διαλύοντας ουσιαστικά την πρόληψη στη χώρα μας. Αυτή η πολιτική που έρχεται για την πρόληψη και την απεξάρτηση είναι κρίκος στην αλυσίδα της διάλυσης της αντιναρκωτικής πολιτικής στη χώρα μας όπου διαχρονικά έχουν συμβάλει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις όχι μόνο απέναντι στις εξαγγελίες για τον ΕΟΠΑΕ, αλλά και για τη διατήρηση του ΚΕΘΕΑ, και για τη διατήρηση των προγραμμάτων απεξάρτησης που λειτουργούν στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, και για την κατάργηση της ΠΝΠ του 2019 που έπαψε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, και για τη διατήρηση των Κέντρων Πρόληψης, κυρίως όμως για την ουσιαστική στελέχωση όλων των προγραμμάτων με επαρκές μόνιμο προσωπικό και πλήρης χρηματοδότηση από το Κράτος, απέναντι στην είσοδο ΜΚΟ και ιδιωτών στην πρόληψη και την απεξάρτηση. Για το ΚΚΕ είναι μονόδρομος η πάλη για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video