Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), στις 19, 20, 21 και 28 Δεκεμβρίου 2023 καθώς και από 2 Ιανουαρίου έως και 6 Ιανουαρίου 2024, καταγγέλλοντας την πώληση ποσοστού της HELLENiQ ENERGY (Ελληνικά Πετρέλαια), του μεγαλύτερου ενεργειακού ομίλου της χώρας, που καταργεί στην πράξη το δημόσιο έλεγχο και χαρακτήρα των Ελληνικών Πετρελαίων.
Σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) τονίζονται τα εξής:
Στις 12 Δεκεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε η πώληση μετοχών της HELLENiQ ENERGY όπου το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ μειώθηκε από 35,47% σε 31,18% και της Paneuropean (συμφερόντων Λάτση) από 47,12% σε 40,41%.
Εύλογα και όπως είχαμε εγκαίρως επισημάνει για το προβληματικό αυτής της διαφαινόμενης ενέργειας, προκύπτουν αρκετά ερωτήματα.
• Γιατί πουλήθηκαν 0,50 € φθηνότερα 13 εκατομμύρια μετοχές του Δημοσίου;
• Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 28 Δεκεμβρίου το Δημόσιο που πούλησε 4%, θα απωλέσει έναν εκπρόσωπο (από 4 σε 3) στο Διοικητικό Συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY. H Paneuropean που πούλησε 7%, πόσους εκπροσώπους θα απωλέσει και ποιοι θα αντικαταστήσουν αυτές τις θέσεις;
• Τώρα που το ποσοστό του Δημοσίου έχει πέσει κάτω από το 32%, δηλαδή κάτω από το όριο της καταστατικής μειοψηφίας, πώς θα λογοδοτήσει Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στους Έλληνες πολίτες για αυτή την ενέργειά τους και την απάθειά τους αντιστοίχως, εν όψει ανακοινώσεων ερευνητικών εξορύξεων και εν μέσω ενεργειακής κρίσης;
• Την ώρα που το Δημόσιο έχει εισπράξει την τελευταία δεκαετία (εν μέσω κρίσης) περίπου 1 δις έσοδα, τι κίνητρο υπήρχε και ενδεχομένως υπάρχει ακόμα, για να πουλήσει τη δεδομένη στιγμή και να εισπράξει μόνο 93 εκατ. ευρώ;
• Γιατί η κυβέρνηση θέσπισε με νόμο (5047/2023) το ακαταδίωκτο για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ; Και γιατί το ΤΑΙΠΕΔ προσέλαβε ειδικούς συμβούλους (Goldman Sachs, JP Morgan) αναθέτοντάς τους μεταξύ άλλων και τις ποινικές ευθύνες;
• Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, έχουν συναίσθηση ότι με αυτή την εκποίηση απώλεσαν καίρια δικαιώματα εθνικής ενεργειακής πολιτικής, παρεμβάσεων στις τιμές και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών (δωρεές σε σχολεία, γηροκομεία, όμορους δήμους, ακριτικές περιοχές κ.α.), καθώς ο Όμιλος αποτελείται από Διυλιστήρια, Πρατήρια, Ανανεώσιμες, Εταιρεία Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ηλεκτροκίνηση, Πετροχημικά κ.α.;
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η Κυβέρνηση προχωράει στην «εξόφληση γραμματίων» εκποιώντας τον εθνικό πλούτο έναντι πινακίου φακής.
Από την άλλη, σύσσωμη η αντιπολίτευση, ξεκινώντας από τα αριστερά και καταλήγοντας στα δεξιά, αποδεικνύει με τη στάση της την ανυπαρξία της και την έλλειψη πολιτικής βούλησης σε όλα τα θέματα.
Εν τέλει, τις τύχες μας ως εργαζόμενοι και ως Έλληνες πολίτες τις έχουμε μόνοι μας στα χέρια μας. Για το λόγο αυτό προκηρύξαμε απεργιακές κινητοποιήσεις ως εξής: 19, 20, 21 και 28 Δεκεμβρίου 2023 καθώς και από 2 Ιανουαρίου έως και 6 Ιανουαρίου 2024.
[post_ads]
Πηγή
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!
Home
Αν. Μακεδονία - Θράκη
Έβρος
Απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, οι οποίοι καταγγέλλουν την εκποίηση του εθνικού πλούτου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).
ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!
ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου