ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου αστικής αναζωογόνησης στο βόρειο τμήμα της Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου αστικής αναζωογόνησης στο βόρειο τμήμα της Αλεξανδρούπολης
Από την οδό Αγίου Δημητρίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου «Αστική Αναζωογόνηση Βορείου Τμήματος Αλεξανδρούπολης και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αρχικού προϋπολογισμού 12.500.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έρχεται να εκσυγχρονίσει και να αλλάξει ριζικά την εικόνα του βορείου τμήματος της πόλης.


Ειδικότερα το έργο αφορά σε:
  • παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης σε σύνολο πέντε οδών που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πόλης: Θράκης, Ανδρονίκου, Κονδύλη, Ηροδότου και Αγίου Δημητρίου,
  • αναγέννηση / ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από την Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ι. Καβύρη,
  • επέκταση ποδηλατοδρόμου οδού Παπαναστασίου (αφορά εφαρμογή νέου ποδηλατοδρόμου) και επέκταση ποδηλατοδρόμου και αναμόρφωση πεζοδρομίων και λοιπού αστικού εξοπλισμού επί της οδού Λ. Δημοκρατίας - Λ. Μάκρης από την οδό Βιζυηνού έως της οδό Κουταβού.


Η υλοποίηση του έργου ξεκινάει από την οδό Αγίου Δημητρίου. Η συγκεκριμένη οδός έχει συνολικό μήκος 750 μ. και συνδέεται με τη μικρή Περιφερειακή οδό στα βόρεια και με την οδό Παπαναστασίου / οδό Δήμητρας και οδό Μαρκοπούλου / κυκλικό κόμβο Ηροδότου - 14ης Μαΐου - Ι. Καβύρη στα νότια.

Κύριος στόχος των παρεμβάσεων είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση ενός αειφόρου αστικού τοπίου που το συνολικό του αποτέλεσμα θα προάγει την ασφαλή κίνηση με το ποδήλατο και με τα πόδια (κινητικότητα), την αναβάθμιση αισθητικά και ενεργειακά της περιοχής και την απόδοση μέγιστου ωφέλιμου χώρου στους πολίτες.


Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:
  • Ανασχεδιασμό της οδοποιίας με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και δημιουργία ενιαίου πλάτους οδοστρώματος.
  • Κατασκευή νέου ποδηλατοδρόμου.
  • Νέες φυτεύσεις συμβατές με το αστικό τοπίο και δημιουργία «σημείου γειτονιάς».
  • Έξυπνο ηλιακό δέντρο (Smart Solar Tree), που ανοίγει νέους ορίζοντες στο δημόσιο φωτισμό της πόλης, ικανοποιώντας ανάγκες περιβαλλοντικές αλλά και αισθητικές.
  • Νέο ηλεκτροφωτισμό για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενίσχυση της ασφάλειας και αισθητική αναβάθμιση.
  • Δημιουργία συνεχούς διαδρομής ΑμεΑ.
  • Δημιουργία «ασφαλών διαδρομών» προς τα σχολεία.


Το έργο «Αστική Αναζωογόνηση Βορείου Τμήματος Αλεξανδρούπολης και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων», επιδιώκει την καλύτερη λειτουργία της πόλης, την αύξηση, την ποιοτική βελτίωση καθώς και την ενοποίηση - ένταξη των ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου στο τεχνικό οικοσύστημα της πόλης και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 30 μηνών.



[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video