ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου: Στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιουλίου

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου: Στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιουλίου
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Έβρου καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» και την ψήφισή του από τη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή του το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» και την ψήφισή του την επόμενη βδομάδα από τη Βουλή, αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 (μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου) από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 11:30 π.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7).

Μετά από 13 χρόνια, κατά τα οποία όχι μόνο δεν δόθηκε καμία αύξηση στους Δ.Υ., αλλά καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, μειώθηκαν οι αποδοχές κατά 40%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016 - 2017, μειώθηκε το αφορολόγητο, ο πληθωρισμός κι η ακρίβεια καλπάζουν, η κυβέρνηση εμπαίζει στην κυριολεξία τους Δ.Υ. με ένα επίδομα των 45 € μηνιαίως. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία, δυστυχώς αποκρύπτεται, ενώ αντιθέτως προβάλλεται χωρίς αντίλογο η κυβερνητική προπαγάνδα.

Οι απαντήσεις τόσο του υπουργού όσο και του υφυπουργού στη συνάντηση που είχαν με την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ήταν αρνητικές σε όλα τα αιτήματα που τους τέθηκαν. Ακόμα και για πιο απλά αιτήματα που έχουν και το λιγότερο δημοσιονομικό κόστος, όπως η κατάργηση του 2% υπέρ της ανεργίας και το «ξεπάγωμα» της διετίας 2016 - 2017, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.

Απέναντι στη στάση της κυβέρνησης και με δεδομένη την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, συνεχίζουμε να διεκδικούμε αποφασιστικά:
  • Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • «Ξεπάγωμα» της διετίας 2016 - 2017. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016 - 2017 κατά την οποία είχαν «παγώσει» οι μισθοί.
  • Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας - καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
  • Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ «ανεβαίνουν» ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους, κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.
  • Αναπροσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου με πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία εντός ή εκτός έδρας.
  • Αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου για όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου και όχι μόνο για μία επαγγελματική κατηγορία, στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας του Συντάγματος.

Καλούμε τους Βουλευτές του νομού μας να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους υιοθετώντας και ψηφίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε σε συνέντευξη τύπου όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νομού μας την Τετάρτη στις 10:30 στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας, για το δίκαιο των αιτημάτων μας.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video