ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης
Την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης θα προβάλλει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία των Μαρί Αμιγκέ και Βενσάν Μουνιέ, «Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού».

Στις υπέροχες, παγωμένες κορυφές και πεδιάδες στα Ιμαλάια του Θιβέτ, δύο περιπετειώδεις Γάλλοι, ο φωτογράφος άγριας ζωής Βενσάν Μουνιέ και ο ταξιδιωτικός συγγραφέας Σιλβέν Τεσόν, ψάχνουν ένα άπιαστο και δυνατό αρπακτικό, τη λεοπάρδαλη του χιονιού. Τους ακολουθεί, χωρίς να την βλέπουμε εμείς, η Μαρί Αμιγκέ, που συνσκηνοθετεί μαζί με τον Μουνιέ αυτό το ιδιαίτερα πετυχημένα δομημένο και υπέροχα φωτογραφημένο ντοκιμαντέρ.


Μια υπέροχη και αναπάντεχη ωδή στη φύση και στη σπάνια αυτή λεοπάρδαλη.

Οι προβολές της Κ.Λ.Α. γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης, τη Δευτέρα στις 20:15 και την Τρίτη στις 21:30. Εισιτήριο 5 ευρώ γενική είσοδος, 4 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΑ και 3 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, άνεργους, πολύτεκνους.

Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού (La Panthère des Neiges)
Γαλλία, 2021
Σκηνοθεσία: Μαρί Αμιγκέ, Βενσάν Μουνιέ
Φωτογραφία: Μαρί Αμιγκέ, Λεό-Πολ Ζακό, Βενσάν Μουνιέ
Μοντάζ: Βίνσεντ Σμιτ
Μουσική: Γουόρεν Έλις, Νικ Κέιβ
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Μουνιέ, Σιλβέν Τεσόν
Διάρκεια: 92 λεπτά

Ψηλά στο οροπέδιο του Θιβέτ, καταμεσής των ανεξερεύνητων και απροσπέλαστων πεδιάδων, βρίσκεται ένα από τα τελευταία καταφύγια της άγριας φύσης, όπου ζουν σπάνια ζώα και πτηνά.


Ο Βενσάν Μουνιέ, ένας από τους πιο διακεκριμένους φωτογράφους της άγριας ζωής, παίρνει μαζί του στην τελευταία του αποστολή τον συγγραφέα και φυσιοδίφη Σιλβέν Τεσόν. Θα εξερευνήσουν αυτές τις κοιλάδες αναζητώντας μοναδικά ζώα και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τη λεοπάρδαλη του χιονιού, ένα από τα πιο ακριβοθώρητα και απρόσιτα αιλουροειδή.


Διασχίζοντας τις κορυφές που κατοικούνται από αόρατες παρουσίες, οι δύο άντρες υφαίνουν έναν διάλογο για τη θέση μας ανάμεσα σε ζωντανά όντα και γιορτάζουν την ομορφιά του κόσμου.


Κέρδισε Βραβείο CÉSAR Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Lumiéres Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Κέρδισε το Βραβείο WWF στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών σε μια Ειδική Προβολή «Cinema for the Climate Special Screening». Προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ζυρίχης, στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ IDFA στο Άμστερνταμ, στο Φεστιβάλ Μόντρεαλ, στο Φεστιβάλ του Σάο Πάολο, στο Φεστιβάλ Αιγαίου.

Δείτε το trailer:

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video