ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τιμητική διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης για το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Τιμητική διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης για το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Τιμητική Διάκριση (Δίπλωμα) απέσπασε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος» για τη συμμετοχή του στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino 2023, τον σημαντικότερο διεθνή διαγωνισμό ποίησης για νέους ποιητές σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή UNESCO της Ιταλίας, υπό την αιγίδα της οποίας τελείται κάθε χρόνο στην Τεργέστη. Περισσότερες από 90 χώρες έχουν εκπροσωπηθεί στα διαγωνιστικά του τμήματα, δημιουργώντας έτσι ένα διεθνές δίκτυο νέων που ενδιαφέρονται για κοινωνικά προβλήματα και προωθούν το μήνυμα της ποίησης και της αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.


Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Meetings / Encounters: smiles of the soul”. Οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Αγιαννιτοπούλου Μαρίνα, Βενέτη Κατερίνα, Δαλαμπούρα Μαργαρίτα και της Β΄ τάξης Γκαϊντατζή Αργυρώ, Γκουτινάκη Αφροδίτη, Δαλάτση Αγγελική και Κωνσταντινίδου Μαριάννα συμμετείχαν στον διαγωνισμό και συναγωνίστηκαν με μαθητές από όλο τον κόσμο με τη συλλογική ποιητική δημιουργία «Χαμογέλα, ψυχή μου!» (Smile, my soul!), εκφράζοντας μέσω της ποίησης τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Η μετάφραση του ποιήματος στα αγγλικά έγινε από τη μαθήτρια Δαλαμπούρα Μαργαρίτα, ενώ την προετοιμασία, καθοδήγηση και οργάνωση των μαθητριών ανέλαβε η εκπαιδευτικός Κιτσάτη Μαρία.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στις 25 Μαρτίου στην Τεργέστη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ποίησης και Λογοτεχνίας.

Διαβάσετε το ποίημα ΕΔΩ.

Δείτε το βίντεο με την ηχογράφηση του ποιήματος στα ελληνικά και αγγλικά:

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video