ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τις απολύσεις στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τα... νιαουρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τις απολύσεις στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τα... νιαουρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ
Την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που αναθέτει υπηρεσίες του νοσοκομείου σε εργολαβικές εταιρίες από τον επόμενο Μάρτιο, με τους 139 συμβασιούχους που εργάζονται σε καθαριότητα, σίτιση, ιματισμό, φύλαξη να βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ.

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «τη διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων, τις ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτές, με την εντατικοποίηση στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης και το πετσόκομμα δικαιωμάτων, αλλά και ολόκληρος ο λαός, με τη διαρκή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μετατροπή του δικαιώματός του σε πανάκριβο εμπόρευμα» και σημειώνει ότι «οι κουτοπονηριές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Αν πραγματικά ήθελε να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων γιατί ως κυβέρνηση δεν νομοθέτησε τη μονιμοποίησή τους;».

Καταλήγοντας η Τ.Ε. Έβρου ξεκαθαρίζει πως «το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Για μαζικές προσλήψεις υγειονομικών με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας. Για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης, δωρεάν και προσβάσιμες σε όλους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ:

«Η ανάθεση υπηρεσιών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (αλλά και αλλού όπως στην Κομοτηνή) σε εργολαβικές εταιρίες, από τον επόμενο Μάρτιο, είναι ένα ακόμη βήμα στην γενικευμένη επιχειρηματική δράση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Οι 139 συμβασιούχοι του Νοσοκομείου που εργάζονται στην καθαριότητα, στη σίτιση, στη φύλαξη, στον ιματισμό, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης. Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό, μπαρουτοκαπνισμένο στις συνθήκες της πανδημίας, που με κίνδυνο της υγείας του και χωρίς ξεκούραση δίνει καθημερινά τη μάχη στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη νοσηλείας.

Η απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου βασίζεται στους νόμους όλων των κυβερνήσεων, που μετατρέπουν την υγεία σε εμπόρευμα και τους εργαζομένους σε ομήρους, όπως με τον τελευταίο της ΝΔ για τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Τη διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων, τις ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτές, με την εντατικοποίηση στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης και το πετσόκομμα δικαιωμάτων, αλλά και ολόκληρος ο λαός, με τη διαρκή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μετατροπή του δικαιώματός του σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Οι κουτοπονηριές το ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα. Αν πραγματικά ήθελε να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων γιατί ως κυβέρνηση δεν νομοθέτησε τη μονιμοποίησή τους; Γιατί επέλεξε να "διώξει τους ιδιώτες εργολάβους" και την ίδια ώρα άφησε ορθάνοιχτες τις πόρτες αυτοί να επανέλθουν, όπως συμβαίνει σήμερα; Η περιβόητη "λύση" των ατομικών συμβάσεων με το εκάστοτε Νοσοκομείο οδήγησε στο ίδιο αποτέλεσμα: εργασιακή ομηρία με "εργολάβο" το ίδιο το Νοσοκομείο! Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα επικαλείται την "εξοικονόμηση" που έγινε με το δικής του έμπνευσης προηγούμενο καθεστώς, ενδεικτικό της κοινής αντίληψής του με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας με το ζύγι του "κόστους - οφέλους"! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από την αρχή της πανδημίας ζητούσε Υπουργό Υγείας "κοινής αποδοχής", "έβγαζε λάδι" τους κλινικάρχες απαιτώντας μούφα - "επιτάξεις με λογικές αποζημιώσεις"!

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Για μαζικές προσλήψεις υγειονομικών με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας. Για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης, δωρεάν και προσβάσιμες σε όλους.

Ο λαός της περιοχής μπορεί και πρέπει να εκφράσει τη στήριξη και αλληλεγγύη του στον αγώνα και τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους!

Οι εξελίξεις και η στάση όλων των κομμάτων να γίνει κριτήριο πολιτικής επιλογής. Με δυνατό ΚΚΕ, να γίνει ο λαός πιο δυνατός και η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ανήμπορη!».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video