ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρόταση για τη στέγαση του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Πρόταση για τη στέγαση του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος
Μετά τον Υποναύαρχο Λ.Σ. ε.α. και πρώην Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης, κ. Νικόλαο Παπανικολόπουλο, ο οποίος πρότεινε τη στέγαση όλων των υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στο εμβληματικό κτίριο το οποίο στέγαζε μέχρι πρότινος το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, που με απόφαση της ΤτΕ έκλεισε οριστικά (βλ. εδώ), ακόμη ένας συμπολίτης μας, ο συνταξιούχος νομικός κ. Γεώργιος Αλεπάκος, απευθύνει έκκληση στους δημοτικούς συμβούλους να σκεφθούν το πρόβλημα και όλοι μαζί να ζητήσουν επιτακτικά την παραχώρηση του κτιρίου της Τ.τ.Ε. στο Λιμεναρχείο.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Γεωργίου Αλεπάκου:

Επιτέλους κάτι αρχίζει να ανθίζει στην πόλη μας. Αναφέρομαι στην πρόταση του συμπολίτη μας και ενεργού πολίτη, ναύαρχου ε.α. Νίκου Παπανικολόπουλου για την αξιοποίηση του εμβληματικού κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος (Τ.τ.Ε.) που δεσπόζει στην παραλιακή οδό Β. Αλεξάνδρου της Αλεξανδρούπολης.

Όπως πρότεινε ο ναύαρχος η καλύτερη λύση για την αξιοποίηση του φοβερού αυτού κτιρίου και η μοναδική ευκαιρία για την πόλη μας είναι να παραχωρηθεί για την εγκατάσταση του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ της Αλεξανδρούπολης που θα αποτελεί κόσμημα για την ανάπτυξη της πόλης μας εν όψει των μελλοντικών εξελίξεων για την πόλη μας.

Δεν ξεχνάω τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός πρόσφατα με αφορμή σειρά εγκαινίων σε μεγαλόπνοα έργα μεταξύ των οποίων και την επένδυση Κοπελούζου που καθιστούν την Αλεξανδρούπολη εφάμιλλη του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι στην Θράκη και ειδικά εδώ στην Αλεξανδρούπολη, συντελείται πραγματικά μία αναπτυξιακή κοσμογονία»... «Αυτός ο τόπος είναι προικισμένος με απίστευτα πλεονεκτήματα αλλά χρειαζόταν μία στήριξη από την Πολιτεία προκειμένου να ξεφύγει από τη στασιμότητα και να ξεδιπλώσει πλήρως τις αναπτυξιακές του δυνατότητες. Αυτό σήμερα, γίνεται πράξη στη Θράκη, γίνεται ειδικά πράξη στην Αλεξανδρούπολη, όπου δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι συντελείται πραγματικά μία αναπτυξιακή κοσμογονία».

Πράγματι αν λάβουμε υπ΄ όψιν και την επιβεβαίωση του στρατηγικού και σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα από την περιοχή των Βαλκανίων μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και βρίσκεται στον πυρήνα της νέας Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) που υπέγραψε η χώρα μας με τις ΗΠΑ, η πόλη μας είναι το βασικό κέντρο αυτής της συμφωνίας και αποτελεί πλέον το κέντρο στις παγκόσμιες ειδήσεις.

Με τι Λιμεναρχείο θα υποδεχθούμε τους φίλους Αμερικανούς στη βάση που δημιουργούν στην πόλη μας;


Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα ο ενεργός πολίτης κ. Παπανικολόπουλος:

«... Πρόσφατα, άνοιξε συζήτηση, στην Αλεξανδρούπολη, για τη μελλοντική χρήση του κτιρίου που στέγαζε μέχρι πρότινος το Υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς με απόφαση της ΤτΕ έκλεισε οριστικά. Πρόκειται για ένα κτίριο κατασκευής του 2000, τριώροφο κυβόσχημο, με υπόγειο, με κλασικές αναφορές στη μορφολογία των όψεών του, συνολικού εμβαδού 1.000 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται σε ένα εμφατικό σημείο της πόλης, στην παραλιακή λεωφόρο Βασ. Αλεξάνδρου, με θέα τη θάλασσα. Για την αξιοποίηση του κτιρίου έχουν ενδιαφερθεί η Περιφέρεια, ο Δήμος και ο Στρατός. Όπως ανέφερε σε εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης σκοπεύει στην αγορά του για να μετατραπεί σε "Μέγαρο Πολιτισμού"».

Παράκληση προς τους φίλους και προστάτες αυτής της έρημης πόλης. Επαναφέρετε προς συζήτηση το θέμα και ανακαλέστε την πρόταση σας για ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του κτιρίου της Τ.τ.Ε.. Ευτυχώς η πόλη μας έχει πολλά κέντρα πολιτισμού. Φτάνει πια η επιρροή και υποταγή στις φιλοδοξίες κάποιων γνωστών - αγνώστων στην πόλη μας που με βάσει τον λαϊκισμό και την ψηφοθηρία κινούνται στο παρασκήνιο και καθοδηγούν τα πράγματα εκεί που αυτοί επιθυμούν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους φίλους δημοτικούς συμβούλους στους οποίους απευθύνω έκκληση να σκεφθούν το πρόβλημα και να αλλάξουν την απόφασή τους και όλοι μαζί να ζητήσουν επιτακτικά την παραχώρηση του κτιρίου στο ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ.


Πολλές ευκαιρίες έχασε η πόλη μας όταν από ότι γνωρίζω σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής καμία αξιόλογη πρόταση για την πόλη μας δεν υπήρξε στο πόρισμα που εκπονήθηκε από την διακομματική επιτροπή υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη, για την «ανάπτυξη της Θράκης»! τουλάχιστον για την αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων της πόλης και κανείς φορέας ενδιαφέρθηκε. Ούτε για το χαμένο όνειρο της πόλης μας για την ίδρυση ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ούτε και για την κατασκευή νέου ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ στον χώρο δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Επίσης ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ τους «Αλεξανδρουπολίτες» είναι ότι το Ταχυδρομείο που αποτελούσε το στρατηγείο όπου ανυψώθηκε στις 20/5/1920 η Ελληνική σημαία της απελευθέρωσης, χρησιμοποιείται «αυθαίρετα» κατά παραχώρηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ από τα ΕΛΤΑ. Καλά δεν υπάρχουν φορείς, παράγοντες κλπ για να κινητοποιηθούν και να λύσουν το προσβλητικό αυτό θέμα για την πόλη μας;

Σήμερα, εν όψει της κολοσσιαίας ανάπτυξης του διεθνούς λιμανιού της πόλης μας με τεράστια γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία, είναι επιτακτική η ανάγκη να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στο κτίριο της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, σε ένα σύγχρονο κτίριο που να βλέπει θάλασσα.

Με τιμή

Γεώργιος-Ελευθέριος Αλεπάκος
Συνταξιούχος νομικός
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video