ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κομοτηνή: Έρχεται το 3ο WeGrow Kids Festival

Κομοτηνή: Έρχεται το 3ο WeGrow Kids Festival
Μετά την αποχή του λόγω της πανδημίας το We Grow Kids Festival επανέρχεται δριμύτερο, το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου 2022, στην περιοχή πλατείας Εμπορίου στη Νέα Μοσυνούπολη (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ) Κομοτηνής, με την στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ.

51 δράσεις πλαισιώνουν το φετινό πρόγραμμα του 3ου WeGrow, το πλουσιότερο πρόγραμμα σε παιδικό φεστιβάλ!

Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ου WeGrow Kids Festival


Το WeGrow Kids Festival ξεκίνησε, όταν οι ιδέες δύο κατοίκων της περιοχής της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, της Ελευθερίας Κυρέζογλου (νηπιαγωγού) και της Χριστίνας Σόφτα (νομικού), έγιναν κοινό όραμα και στόχος. Βλέποντας τη δυναμική της περιοχής, που ανοικοδομήθηκε ως πρότυπο και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής οικιστικό περιβάλλον, την οραματίστηκαν ως ένα χώρο εποικοδομητικής συνάθροισης πολιτών, ως χώρο εκδηλώσεων, έκφρασης, δημιουργίας και τέχνης.

Η ιδέα του φεστιβάλ στήθηκε από την ομάδα του WeGrow, στην οποία συνέδραμαν με την γνώση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους η Κατερίνα Καλουδοπούλου και ο Φίλιππος Καραπάτσιος, με προσεκτικά επιλεγμένα καλλιτεχνικά σχήματα και εκπαιδευτικά προγράμματα με περιβαλλοντολογική και ανθρωπιστική προσέγγιση. Πήρε όμως σάρκα και οστά, όταν ο πρώην  Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, την υποδέχτηκε με εμπιστοσύνη, και ο νυν Δήμαρχος Ιωάννης Γκαράνης συνέχισε να την στηρίζει. Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, Νατάσα Λιβεριάδου, την πλαισίωσε με την αμέριστη στήριξη της. Η μεγάλη όμως επιτυχία της δράσης οφείλεται στον εθελοντισμό δεκάδων πολιτών που προσέφεραν δίχως καμία προσδοκία και κέρδος προσωπικό χρόνο και εργασία τόσο στην οργάνωση - προετοιμασία, όσο και στην υλοποίηση του φεστιβάλ.

Η διοργάνωση πήρε το όνομα WeGrow με τη διάθεση να συνυπάρξει σε μια φράση η ιστορία της περιοχής, όπου βρισκόντουσαν οι μπαξέδες των Κομοτηναίων, η παιδική ηλικία των εμπνευστών της που μεγάλωσαν, έπαιξαν και αναπτύχθηκαν εκεί, και η «καλλιέργεια» των δικών τους παιδιών σε ένα περιβάλλον ζωντανό, με ήχους και χρώματα, έκφραση και δημιουργικότητα, απελευθερωμένο από τα «ζιζάνια» της εποχής.

Κάνοντας έναν απολογισμό της δράσης μετά το πέρας των 2 φεστιβάλ και δεδομένου ότι ο απόηχος τους παραμένει ζωντανός και δυνατός μετά την πέρα από κάθε προσδοκία προηγούμενη τους επιτυχία, η ομάδα τόλμησε και φέτος να καταθέσει την πρόταση της για την υλοποίηση του 3ου WeGrow Kids Festival το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψιν ότι οι στόχοι που έθεσαν με τη υλοποίηση της παραπάνω πολύπλευρης δράσης επιτευχθήκαν σε μεγάλο βαθμό. Η οργανωτική επιτροπή του WeGrow Kids Festival διοργανώνει φέτος ένα από τα πλουσιότερα προγράμματα εκδηλώσεων με καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις που αναμένεται να προσελκύουν το μαζικό ενδιαφέρον του κοινού με την ποιότητα του περιεχομένου τους.

Το φεστιβάλ με τα χαρακτηριστικά μιας παιδικής και υπαίθριας δράσης αποτελεί μια σημαντική και πρωτοπόρα για τα δεδομένα της πόλης διοργάνωση. Πρωτίστως γιατί απευθύνεται στα παιδιά, τη βάση και το μέλλον της κοινωνίας και τους προσφέρει τη γνωριμία με ένα περιβάλλον οπού μπορούν να αναπτυχθούν πλήρως, να ανακαλύψουν πράγματα, να μοιραστούν σκέψεις, να εκφραστούν ποικιλοτρόπως. Σημαντικό παράγοντα αποτελεί ο υπαίθριος και δωρεάν χαρακτήρας, που δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε πολλές μορφές τέχνης και εκπαιδευτικών δράσεων σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Τα παιδιά της πόλης έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υψηλής αισθητικής και ποιότητας, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο, που για το σύνολο αυτών των δράσεων θα ήταν δυσβάσταχτο οικονομικά για τη μέση οικογένεια.

Οι δράσεις του φεστιβάλ, αλλά ακόμη και η ίδια η διοργάνωσή του προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς με σεβασμό για το συνάνθρωπο και το περιβάλλον, με συμμετοχικότητα, αλληλεγγύη και εθελοντισμό.  Μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής συμμετέχει στη διοργάνωση προσφέροντας εθελοντική εργασία, έδωσαν χρώμα και ζωή και ανέδειξαν την περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης.

Το φεστιβάλ πρόσφερε τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και συλλόγους της πόλης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή αφιλοκερδώς, να προσφέρουν τις γνώσεις τους και το χρόνο τους για να πλαισιωθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ με αξιόλογα εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά και αθλητικά προγράμματα που αποτελούν το αντικείμενο της εργασίας ή ενασχόλησής τους, προβάλλοντας παράλληλα τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό που συμμετείχε.

Το φεστιβάλ είχε πρωτοφανή επιτυχία και απρόσμενη ανταπόκριση από μεγάλο αριθμό επισκεπτών ακόμη και από γειτονικές πόλεις.

Το WeGrow Kids Festival, θεωρείται σήμερα το παιδικό υπαίθριο φεστιβάλ που άλλαξε τα δεδομένα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά στην πόλη της Κομοτηνής και είναι πλέον μια διοργάνωση αντάξια των μεγαλύτερων πανελλαδικά αντίστοιχων διοργανώσεων.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video