ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πότε ενδείκνυται η χρήση του προτύπου Europass για το βιογραφικό σου

Πότε ενδείκνυται η χρήση του προτύπου Europass για το βιογραφικό σου
Στο παρελθόν, πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες και οργανισμοί ζητούσαν τα βιογραφικά σημειώματα που λαμβάνουν να βασίζονται στο πρότυπο Europass, έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολη η διαλογή τους. Έτσι, γρήγορα το Europass CV αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλές πρότυπο βιογραφικού στην Ευρώπη.

Παρόλ’ αυτά, σήμερα, αυτό τείνει να αλλάξει, οπότε στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε στο πότε ενδείκνυται η χρήση του και πότε πρέπει να αποφεύγεται.

Τι είναι το πρότυπο Europass

Ας ξεκινήσουμε σε μια σύντομη αναφορά στο τι είναι το πρότυπο Europass CV.

Το βιογραφικό Europass είναι ένα δωρεάν πρότυπο βιογραφικού σημειώματος, το οποίο προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την τυποποίηση των βιογραφικών σημειωμάτων, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στη διεκδίκηση θέσεων εργασίας εντός της Ευρώπης.

Περιλαμβάνει διακριτές ενότητες και δίνει μια καλή εικόνα για το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα CV σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Κατά τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς πολλές εταιρείες και οργανισμοί στην Ευρώπη ζητούσαν αποκλειστικά βιογραφικά αυτής της μορφής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι απόψεις διίστανται, όσον αφορά στη χρήση του.

Πλεονεκτήματα και πότε να το χρησιμοποιήσεις

Ίσως το βασικότερο πλεονέκτημα του Europass CV είναι ότι προσφέρει μεγάλο βαθμό τυποποίησης, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει υποψηφίους με μικρή εμπειρία στη σύνταξη βιογραφικών.

Επίσης, παρέχεται ελεύθερα σε μορφή επεξεργάσιμου κειμένου, το οποίο μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εκάστοτε θέσης εργασίας. Για την προσαρμογή του δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις γραφιστικής, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι οι γνώσεις χειρισμού ενός απλού επεξεργαστή κειμένου.

Παράλληλα, περιλαμβάνει όλες τις βασικές ενότητες, καθώς και προτεινόμενο τρόπο παρουσίασής τους, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή τυποποίηση των πτυχίων και των πιστοποιήσεων.

Επομένως, εάν έχεις μικρή εμπειρία στη συγγραφή ενός βιογραφικού σημειώματος, αυτό το πρότυπο μπορεί να αποτελέσει ένα καλό σημείο εκκίνησης. Προτείνεται η χρήση του σε περιπτώσεις όπου ζητείται ρητά από τον εργοδότη ή τον υπεύθυνο προσωπικού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα που στοχεύουν σε entry level θέσεις εργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μειονεκτήματα και πότε να το αποφύγεις

Το σημαντικότερο μειονέκτημα του προτύπου Europass, το οποίο επισημαίνουν πολλοί υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού είναι ότι δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια να ξεχωρίσεις. Σήμερα, όλο και λιγότερες ευρωπαϊκές εταιρείες ζητούν βιογραφικά που να ακολουθούν αυτό το πρότυπο, ιδιαίτερα για θέσεις εργασίας που αφορούν σε διοικητικές θέσεις ή σε επαγγέλματα που προϋποθέτουν έναν βαθμό δημιουργικότητας.

Πολλοί, επίσης, το θεωρούν ξεπερασμένο και την εύκολη λύση, οπότε θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη τα παραπάνω, πριν προχωρήσεις στη σύνταξη του βιογραφικού σου με βάση αυτό το πρότυπο.

Ακόμη κι αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία, συστήνεται να ρίξεις μια ματιά στη δομή και στις ενότητες και να τις ενσωματώσεις σε κάποιο πιο μοντέρνο πρότυπο, που μπορείς να βρεις εύκολα στο διαδίκτυο. Επίλεξε ένα πρότυπο που να ταιριάζει στην αισθητική σου, να αποπνέει επαγγελματισμό και που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις.

Τέλος, αν η θέση εργασίας που στοχεύεις βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλό θα ήταν να αποφύγεις το πρότυπο Europass και να διαμορφώσεις το βιογραφικό σου κατάλληλα, σύμφωνα με την εργασιακή κουλτούρα της χώρας που εδρεύει η εταιρεία ή ο οργανισμός.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video