ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον Απαλό Αλεξανδρούπολης όπου οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι για LNG και έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον Απαλό Αλεξανδρούπολης όπου οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι για LNG και έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων
Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στον Απαλό Αλεξανδρούπολης. Εκεί συναντήθηκε με κατοίκους που η εταιρεία GASTRADE Α.Ε. τους παίρνει κοψοχρονιά τα χωράφια τους για τη διέλευση του αγωγού του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αλλά και με κατοίκους που ανησυχούν για πολλοστή φορά για τις περιουσίες και τη ζωή τους από την συνεχιζόμενη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι με τις μεθοδεύσεις εταιρίας, κράτους, τοπικής διοίκησης που έχουν ως αποτέλεσμα να αποζημιώνει με ψίχουλα τα οικόπεδα και τα χωράφια του Απαλού, απ’ τα οποία θα διέλθει ο αγωγός, μέχρι  και της Αμφιτρίτης όπου θα κατασκευαστούν αποθήκες και ο τερματικός σταθμός.

Επίσης εκφράστηκαν παράπονα από τους κατοίκους για τη έλλειψη ενημέρωσης διαχρονικά από τις δημοτικές αρχές και από την εταιρεία εδώ και 10 χρόνια που σχεδιάζεται το έργο. Αποτέλεσμα αυτού βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους να γίνονται εργασίες γεωτρήσεων, να περνούν μηχανήματα και να διαπιστώνουν ότι όλα αφορούν τα χωράφια τους.


Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε την ανατολική πλευρά του οικισμού του Απαλού έως και το αεροδρόμιο όπου πριν 1,5 χρόνο είχε πλημμυρίσει με τον τραγικό θάνατο του πυροσβέστη και τις μεγάλες ζημιές σε σπίτια, δρόμους, γέφυρες, αυτοκίνητα κλπ.


Δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Το σπασμένο γεφύρι εξακολουθεί να είναι στην ίδια κατάσταση και αναγκάζει τους αγρότες να περνούν με τα μηχανήματά  τους από τον δρόμο του σχολείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Το βασικό ρέμα που πλημμύρισε παραμένει ακαθάριστο και γεμάτο χόρτα. Η διέξοδός του μέσα στο αεροδρόμιο είναι στην ίδια κατάσταση και το αίτημα των κατοίκων για να ανοίξει έγινε «μπαλάκι» ανάμεσα στις ευθύνες Δήμου και Περιφέρειας.


Έτσι τα πρόσφατα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας για τις καταιγίδες μόνο αγωνία γέμισαν τους κατοίκους, αν θα πρέπει να μείνουν ή να φύγουν από το σπίτι τους για να μην πάθουν τα ίδια.


Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ είχε επισημάνει ότι η πορεία μετατροπής της περιοχής και της πόλης μας σε στρατιωτικό, ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο μεγαλώνει τους κινδύνους για το λαό ενώ ωφελημένοι θα είναι μόνο μια χούφτα μονοπώλια.

«Ο λαός θα συνεχίσει να ζει στην ενεργειακή φτώχεια, στην ανασφάλεια, θα συνεχίζει να υποβαθμίζεται και να απειλείται η ίδια του η ζωή. Χρειάζεται να το πάρει αλλιώς! Να βγάλει στο προσκήνιο τις δικές του ανάγκες, να τις διεκδικήσει γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής! Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις» σημειώνει η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video