ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιφερειακή Σύνθεση: Οι πρόσφατες πλημμύρες στο Δήμο Ορεστιάδας αποκάλυψαν ευθύνες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Περιφερειακή Σύνθεση: Οι πρόσφατες πλημμύρες στο Δήμο Ορεστιάδας αποκάλυψαν ευθύνες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
Το πλημμυρικό φαινόμενο που σημειώθηκε πρόσφατα στον Δήμο Ορεστιάδας, συνεπεία του καιρικού συστήματος Genesis, πέρα από τις ζημιές που προκάλεσε (και για την αποκατάσταση των οποίων υπήρξε γρήγορη ανταπόκριση), αποκάλυψε μία σειρά ευθυνών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης.

Πρώτον το αντιπλημμυρικό κανάλι Λεπτής - Βάλτου δεν είχε καθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια καθώς η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν το είχε στις προτεραιότητες της. Μόλις πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε χρηματοδότηση για τον καθαρισμό του, ο οποίος όμως θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και αφού φυσικά εξαιτίας του προκλήθηκαν σοβαρές ζημίες σε τουλάχιστον δύο οικισμούς.

Το θέμα βέβαια είναι για ποιο λόγο το κανάλι αυτό δεν αποτελούσε προτεραιότητα έως τώρα, αλλά η απάντηση είναι απλή: γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν προτεραιότητα και να προστατεύσουν τους πολίτες της Περιφέρειας μας.

Το δεύτερο ζήτημα που αναδείχθηκε μέσα από τα νερά των πλημμυρών αφορά το αντλιοστάσιο του Σφαγείου στη Σαγήνη της Ορεστιάδας, για το οποίο δεν έχει γίνει διοικητική παραλαβή από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ! Σε μία περιοχή που η οικονομία της βασίζεται κατά κύριο λόγο στον πρωτογενή τομέα, η Διοίκηση της Περιφέρειας μας αδιαφορεί για την ύπαρξη και οργανωμένη λειτουργία των ανάλογων υποδομών!

Δυστυχώς, οι διοικούντες «δεν χάνουν ευκαιρία» να μας αποδεικνύουν την ένδεια τους και κυρίως την αδυναμία τους να λειτουργήσουν προληπτικά και να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν!

Η παράταξή μας θα αναδείξει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτώντας απαντήσεις!

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video