ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αγροτικοί Σύλλογοι Ορεστιάδας και Ν. Βύσσας: Εδώ και τώρα αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα

Αγροτικοί Σύλλογοι Ορεστιάδας και Ν. Βύσσας: Εδώ και τώρα αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ορεστιάδας και Νέας Βύσσας αναφέρουν:

Δυστυχώς ακόμη μια χρονιά οι αγρότες του Β. Έβρου βλέπουμε τους κόπου μας και τις περιουσίες μας να καταστρέφονται, καθώς η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών «έπνιξε» χιλιάδες στρέμματα, σπίτια και καταστήματα, ενώ το χαλάζι κατέστρεψε πολλές καλλιέργειες.

Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να αποτελεί τη μόνιμη δικαιολογία των αρμοδίων που αντί να κάνουν αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα, μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης για την εξυπηρέτηση λίγων συμφερόντων.

Κυβέρνηση και Ε.Ε. προτιμούν να αποζημιώνουν από το να προλαμβάνουν, προφανώς γιατί τους κοστίζει λιγότερο. Αλλά και αυτές οι αποζημιώσεις πολλές φορές δεν δίνονται ή είναι ψίχουλα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τέτοια έργα υποδομών, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά, απορρίπτονται ως μη επιλέξιμα γιατί δεν είναι «ανταποδοτικά» δηλαδή δεν φέρνουν κέρδος σε διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το κράτος αδιαφορεί για τον κόπο των αγροτών, τον πλούτο που παράγουν, τη συμβολή τους στη αγροτοδιατροφική αλυσίδα άλλα και στην ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση, λόγω του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν.

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της αποποίησης των ευθυνών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που προβάλλοντας τη γραφειοκρατία διώχνουν τις ευθύνες από πάνω τους και τις φορτώνουν σε άλλη υπηρεσία.

Κανάλια που έχουν χρόνια να καθαριστούν, ρίψη μπαζών σε μέρη που μπλοκάρουν την αποστράγγιση, μπαζώματα σε ρέματα που άλλαξαν την ροή τους, δόμηση σε ακατάλληλες περιοχές άλλα και το αποκορύφωμα, έργο εκατομμυρίων που αναζητά “ανάδοχο” εδώ και 20 χρόνια, δεν έχει συντηρηθεί με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί καμία από τις τέσσερις αντλίες.

Η παρουσία και οι εξαγγελίες του υπουργού για δημιουργία επιτροπών μας δείχνει ότι τίποτα δεν θα γίνει για άλλη μια φορά και σύντομα θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Περιφέρεια και δήμος δείχνουν πως είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν λόγω υποχρηματοδότησης να ανακόψουν αυτή την κατάσταση, τόσο για τον πρωτογενή τομέα, όσο και για την γενικότερη κατάσταση της περιοχής. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε μείνει ελάχιστοι να δίνουμε άνισο αγώνα για την επιβίωση μας.

Είδαμε εδώ στην περιοχή μας τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ να μην ανταποκρίνονται στις πραγματικές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες. Έτσι δεκάδες συνάδελφοι μας, στις καλλιέργειες του κολοκυθόσπορου και του βαμβακιού έμειναν εκτός αποζημιώσεων, καθώς η αναγγελία ζημιάς από τον ΕΛΓΑ βγήκε αφού είχε ξεκινήσει η συγκομιδή και πολλοί συνάδελφοι δεν είχαν προνοήσει να αφήσουν “μάρτυρες”. Παρόμοια κατάσταση και με τη ζημιά των σπαραγγοπαραγωγών της Νέας Βύσσας όπου “ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση από τέτοια φαινόμενα”. Η αλλαγή του απαρχαιωμένου κανονισμού και οι προσλήψεις γεωπόνων εκτιμητών είναι πάγια αιτήματα όλου του αγροτικού κόσμου.

Διεκδικούμε:
  • Να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών στα σπίτια των κατοίκων και στις καλλιέργειες των αγροτών.
  • Άμεση και πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις.
  • Αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού με έργα υποδομής που θα προστατεύουν και τις καλλιέργειες μας. Να υλοποιηθεί μελέτη που θα δώσει οριστικό τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα και να γίνουν έργα.
  • Αλλαγή του απαρχαιωμένου κανονισμού του ΕΛΓΑ και ενίσχυση της υπηρεσίας με προσλήψεις προσωπικού.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, οργανωμένοι μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, πρέπει να παλέψουμε για την επιβίωσή μας και τις ανάγκες μας, κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video