ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απονομή πιστοποιητικών ποιότητας Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών σε ακόμη 5 Τμήματα του ΔΠΘ

Απονομή πιστοποιητικών ποιότητας Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών σε ακόμη 5 Τμήματα του ΔΠΘ
Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) διοργάνωσε στην αίθουσα Συγκλήτου του Δ.Π.Θ. εκδήλωση απονομής Πιστοποιητικών Ποιότητας στα Τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης - Αρχιτεκτόνων Μηχανικών - Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών - Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία - Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ., των οποίων τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία πιστοποίησής τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).


Στην εκδήλωση συμμετείχαν διά ζώσης ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, η Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ, κ. Χριστίνα Μπέστα, ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Ιατρικής, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και Προέδρος της ΜΟΔΙΠ Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Φώτιος Μάρης, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων Καθηγητής Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης κ. Δημήτριος Κουλουριώτης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Χατζησαββίδης, τα μέλη της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών κ.κ. Πολυξένη Μάντζου και Μαρία Στυλιανή Βουτετάκη, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών κα Μαρία Δημάση και το μέλος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης του προαναφερθέντος Τμήματος κα Αγγελική Μουζακίτη, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία κ. Γεώργιος Μαυρομμάτης και το μέλος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης του προαναφερθέντος Τμήματος κ. Αντώνιος Σαπουντζής.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του ΔΠΘ, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης καλωσόρισε τον Πρόεδρο και τη Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ, συνεχάρη τα Τμήματα για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που κατάφεραν στις διαδικασίες της Πιστοποίησης των ΠΠΣ τους και ευχαρίστησε τη ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ για τον άψογο συντονισμό των εργασιών αλλά και την υποστήριξη που παρείχε στα Τμήματα στο πλαίσιο των πιστοποιήσεων των ΠΠΣ τους.


Στην ομιλία του με θέμα «Διασφάλιση ποιότητας και αποτίμηση έργου: Διαδικασίες διαφάνειας και λογοδοσίας στο δημόσιο πανεπιστήμιο» ο κ. Μήτκας, αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, αναφέρθηκε στις διαδικασίες διαφάνειας και λογοδοσίας που διέπουν το δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και στα ποιοτικά κριτήρια βάσει των οποίων πραγματοποιείται η κατανομή του 20% του Τακτικού Προϋπολογισμού στα ΑΕΙ της χώρας, τονίζοντας τη σημασία της διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και σπουδών στα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια.


Η Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου, στην ομιλία της με τίτλο: «Η Πορεία των Πιστοποιήσεων ΠΠΣ στο ΔΠΘ - Η εμπειρία της ΜΟΔΙΠ» ανέφερε πρωτοβουλίες της ΜΟΔΙΠ (δημιουργία πρότυπων κανονισμών λειτουργίας, ενημερωτικές ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια και webinars, έρευνες γνώμης, ερωτηματολόγια καταγραφής καλών πρακτικών) που αποδεικνύουν πως για το ΔΠΘ, η πιστοποίηση δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά μια συνεχής πορεία για τη διασφάλιση ποιότητας. Παρουσίασε, επίσης, ποσοτικά δεδομένα των πιστοποιήσεων (όπου συμμετείχαν 77 μέλη Ομάδων Εσωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων, 195 μέλη ΔΕΠ, 172 προπτυχιακοί φοιτητές, 17 απόφοιτοι και 159 εργοδότες-φορείς, και 68 μέλη των Επιτροπών Πιστοποίησης που προέρχονταν από 16 χώρες μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι Η.Π.Α., η Κίνα, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Ισπανία, κ.ά.).


Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη έκδοση του συλλογικού τόμου «2005-2021 - Διασφάλιση Ποιότητας στα ελληνικά ΑΕΙ. Από την αξιολόγηση στις συμφωνίες Προγραμματικού Σχεδιασμού: Προκλήσεις και Προοπτικές», μια πρωτοβουλία της ΜΟΔΙΠ που περιλαμβάνει μια σειρά από άρθρα από εμπλεκόμενους με διαδικασίες ποιότητας στον ελλαδικό χώρο.


Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ απένειμε τα Πιστοποιητικά Ποιότητας στους Προέδρους των Τμημάτων.

Την εκδήλωση μπορούσαν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Δ.Π.Θ.


Μετά την εκδήλωση ακολούθησε συνάντηση εργασίας των Μελών της ΜΟΔΙΠ με τη Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ, η οποία ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου ΕΣΠΑ «Υποστήριξη της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ» και την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του νέου Πληροφοριακού Συστήματος συλλογής δεδομένων της ΜΟΔΙΠ στο πλαίσιο του προαναφερθέντος έργου ΕΣΠΑ. Η κα Μπέστα δήλωσε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των ανωτέρω.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video