ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Άνετη νίκη Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Άνετη νίκη Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές
Ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 58,55% έναντι 41,45% της Μαρίν Λεπέν επανεκλέγεται Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Μακρόν θα παραμείνει στο Ελιζέ ως το 2027.


Ήταν η δωδέκατη προεδρική εκλογή της Πέμπτης Δημοκρατίας της Γαλλίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος που καταφέρνει να επανεκλεγεί εδώ και 20 χρόνια. Τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν ο Ζακ Σιράκ επανεξελέγη κερδίζοντας τον πατέρα της Μαρίν Λεπέν, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του προέδρου της Γαλλίας, μικρότερη μεν σε σχέση με το 66% - 34% του 2017, αλλά εμφατική, μεγαλύτερη από αυτή που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις. Ο Μακρόν κατάφερε να συσπειρώσει επιτυχώς τους γάλλους ψηφοφόρους απέναντι στην Ακροδεξιά, η οποία, στο πρόσωπο της Λεπέν περιγράφηκε ως μια δύναμη άκρως επικίνδυνη όχι μόνο για την πορεία και τη θέση της Γαλλίας στο διεθνές γίγνεσθαι, αλλά και όλης της Ευρώπης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.


Μεγάλη η αποχή, υψηλό ποσοστό λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων

Στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών το ποσοστό της αποχής προβληματίζει τους αναλυτές, καθώς έφτασε το 28,1% - ποσοστό ρεκόρ εδώ και δεκαετίες. Όπως αναφέρει το Politico, το ποσοστό αποχής 28,1% είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από το 1969.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στις κάλπες βρέθηκαν περίπου τρία εκατομμύρια ψηφοδέλτια λευκά και άκυρα! Συγκεκριμένα καταμετρήθηκαν 2.228.000 λευκά (ποσοστό 6,35%) και 791.000 άκυρα (2,25%).

Παρότι αυτός ήταν ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, ο εκλογικός κύκλος της Γαλλίας δεν έχει κλείσει. Ακολουθούν οι βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video