ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ατυχής πρακτική «διάσωσης» δελφινιού στην περιοχή του Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης

Ατυχής πρακτική «διάσωσης» δελφινιού στην περιοχή του Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης
Το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών "Αρίων" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για δήθεν «διάσωση» δελφινιού από κυνηγό στην Αλεξανδρούπολη.


Την Τρίτη 29/3/2022, ενημερωθήκαμε από την Κτηνίατρο του Δικτύου ΑΡΙΩΝ κ. Τζούλια Γραμμενίδου και το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για την ύπαρξη ενός ζωνοδέλφινου (Stenella coeruleoalba) σε βραχώδη ακτή της περιοχής Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης.

Επιτόπου έφθασε τόσο η Κτηνίατρος μας όσο και το Λιμεναρχείο. Λόγω όμως της θαλασσοταραχής στη περιοχή και την ακατάλληλη πρόσβαση του από την ακτή, δόθηκε εντολή από το Λιμεναρχείο για χρήση του πλωτού σκάφους του το οποίο μέχρι και τα μεσάνυχτα περιπολούσε στην περιοχή μαζί με την κτηνίατρο μας χωρίς όμως να εντοπιστεί το ζωνοδέλφινο αφού είχε φύγει από μόνο του. Το δελφίνι έδειχνε μια μη φυσιολογική ισορροπία στο νερό.

Δυστυχώς, την επομένη ημέρα, διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι στην ίδια περιοχή ένας κυνηγός προσπάθησε πολλές φορές να οδηγήσει το δελφίνι στα ανοικτά το οποίο όπως είδαμε στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο επανερχόταν κάνοντας ένα κύκλο. Αυτή είναι συνήθης συμπεριφορά ενός άρρωστου δελφινιού το οποίο αναζητά ένα μέρος για να αναρρώσει. Το Λιμεναρχείο δεν ενημερώθηκε, οπότε ούτε και η κτηνίατρος μας ούτε καν ο ΑΡΙΩΝ για να μπορέσουμε με συντονισμό να οργανώσουμε τη περίθαλψη του.

Το δελφίνι θα προσαράξει ξανά. Δεν πρέπει να οδηγηθεί στα βαθιά αλλά άμεσα να κληθεί το πλησιέστερο Λιμεναρχείο και ο ΑΡΙΩΝ (τηλ. 6945-644994, 6945-531850).
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video