ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εργασίες αποκατάστασης στις Καμάρες της Καβάλας

Εργασίες αποκατάστασης στις Καμάρες της Καβάλας
Την αύξηση των πόρων που διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ από το ΕΣΠΑ για τις εργασίες αποκατάστασης στις Καμάρες και τη διαμόρφωση του οικοπέδου Κρέη, στην Κάτω Πόλη της Καβάλας, ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια αυξάνονται έτσι από 348.178 € σε 691.795 ευρώ.

Η αύξηση της χρηματοδότησης θα επιτρέψει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας να πραγματοποιήσει πρόσθετες εργασίες στα τείχη, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες.


Έτσι, στην αποκατάσταση της βορειοανατολικής πύλης των τειχών και στη διαμόρφωση του κτήματος Κρέη ως χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, προστίθεται επίσης η αποκατάσταση του τριγωνικού πύργου και του μεταπυργίου της οχύρωσης.


Οι εργασίες αυτές σχετίζονται άμεσα με ένα ακόμα έργο, το οποίο επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ από το ΕΣΠΑ και υλοποιείται από το Δήμο Καβάλας στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Αφορά στην αποκατάσταση δύο κτιρίων στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 2, στην εξωτερική πλευρά των τειχών δίπλα στο Παλαιό Υδραγωγείο, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν, το ένα, ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Καβάλας και, το άλλο, ως Ανοικτό Κέντρο Συντήρησης Αρχαιοτήτων μαρμάρου, ψηφιδωτού, εικόνας και κεραμικής της Εφορείας Αρχαιοτήτων.


Με την αφορμή της αύξησης της χρηματοδότησης για το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ο κ. Μέτιος μετέβη στο οικόπεδο Κρέη με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χρήστο Γάκη, όπου συνάντησε τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη. Εκεί ενημερώθηκαν για τις εργασίες που πραγματοποιούνται από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κυρία Σταυρούλα Δαδάκη και στελέχη της υπηρεσίας.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video