ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πεζοπορία του Δρομέα Θράκης στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης

Πεζοπορία του Δρομέα Θράκης στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης
Ο αθλητικός σύλλογος Δρομέας Θράκης συνεχίζει τις πεζοπορίες. Επόμενη πεζοπορική πρόταση ο Άβαντας Αλεξανδρούπολης (Καταρράκτης - Αετός - Μυτερό), την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Η πεζοπορική διαδρομή στον Άβαντα έχει μια ιδιαιτερότητα. Θα έχει δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα είναι για όλη την οικογένεια και το δεύτερο μέρος για πιο δυνατούς πεζοπόρους.

Το πρώτο μέρος για όλη την οικογένεια:

Θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας ακολουθώντας το μονοπάτι προς το μαγευτικό καταρράκτη του Άβαντα από τη θερινή διαδρομή περνώντας μέσα από ρυάκια (αν το επιτρέπει ο καιρός) αλλιώς θα ακολουθήσουμε τη χειμερινή διαδρομή που και αυτή έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά.

Καταλήγοντας στον Καταρράκτη μετά από 1,6 χιλιόμετρα και γύρω στα 30-40 λεπτά θα κάνουμε το μεγάλο διάλειμμα όπου και θα κόψουμε την βασιλόπιτα μας για τη νέα πεζοπορική χρόνια.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή μέχρι ένα σημείο όπου και θα συναντήσουμε τη διασταύρωση με το μονοπάτι που οδηγεί στο ύψωμα Αετός γύρω στο 1,5 χιλιόμετρο όπου και θα κάνουμε τη δεύτερη στάση μας απολαμβάνοντας τη μαγευτική πανοραμική θέα σε όλη τη γύρω περιοχή.

Αφού επισκεφτούμε και το παλιό πολυβολείο λίγα μέτρα πιο δίπλα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής από ένα άλλο μονοπάτι κυκλώνοντας το ύψωμα Αετός και θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης μετά από περίπου δύο χιλιόμετρα.

Συνολικά θα διανύσουμε γύρω στα 5 χιλιόμετρα.

Διαδρομή κατάλληλη για όλους μικρούς και μεγάλους. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 8 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα.

Το δεύτερο μέρος για πιο δυνατούς πεζοπόρους:

Θα ακολουθήσει και δεύτερη διαδρομή με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο ύψωμα Μυτερό απέναντι από τον Αετό όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ευρήματα από την αρχαία εποχή των κατοίκων που ζούσαν στην περιοχή.

Στην αρχή της διαδρομής θα δούμε έναν παλιό νερόμυλο (ότι σώζεται) και στο πρώτο χιλιόμετρο θα συναντήσουμε το μουσείο της πέτρας όπου γινόταν εξόρυξη ώστε να χρησιμοποιηθούν ως μυλόπετρες για το άλεσμα των σιτηρών.

Με το που ανέβουμε στην κορυφή θα συναντήσουμε έναν πέτρινο θρόνο στην μια πλευρά της κορυφής και καθώς θα διανύουμε το μονοπάτι εντός της κορυφογραμμής θα συναντήσουμε αρχαία τείχη και σημεία θέασης όλης της γύρω περιοχής.

Φτάνοντας στην άλλη άκρη θα περάσουμε από ένα αρχαίο πυθάρι και στο τέλος θα συναντήσουμε μέρος του τείχους του Κάστρου που υπήρχε και σκαλιά σκαλισμένα στο βράχο.

Στη συνέχεια επιστρέφουμε από την αντίθετη πλευρά κυκλωνοντας το ύψωμα και φθάνοντας στο σημείο εκκίνησης μετά από 6 χλμ. περίπου.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας μας θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής

Πρόγραμμα πεζοπορικής διαδρομής στον Άβαντα:
Κυριακή 13 Μαρτίου 2022
  • 9:30 Αναχώρηση με Ι.Χ. μπροστά από το στάδιο της Αλεξανδρούπολης "Φώτης Κοσμάς" (για όσους θέλουν μαζική μετακίνηση).
  • 10:00 Συνάντηση πεζοπόρων στην πλατεία του Άβαντα. Μετακίνηση στο πάρκινγκ του καταρράκτη για τη εκκίνηση της πεζοπορίας.
  • 10:15 Έναρξη πεζοπορίας.
  • Κοπή βασιλόπιτας πεζοπόρων του Δρομέα, μπροστά στον καταρράκτη.
  • 12:30 Ολοκλήρωση α΄ μέρους (family) - Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα του Άβαντα.
  • 14:00 Ολοκλήρωση β΄ μέρους (Μυτερό) - Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα του Άβαντα.

Η μετακίνηση θα γίνει μόνο με ΙΧ τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται σε 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί - 15 ευρώ ζευγάρι με παιδί - 20 ευρώ ζευγάρι με δύο παιδιά.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ.

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς, IBAN: GR3101711830006183148954801.
Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και το αντίστοιχο ποσό προμήθειας / εξόδων της τράπεζας.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας και διά ζώσης στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο "Φώτης Κοσμάς", καθημερινές 5:00 - 8:00 μ.μ.

Αρχηγός αποστολής ο Δημήτρης Κωστόπουλος και οδηγός ο Μιχάλης Ζεχερλής.

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ).

θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:
  • Πεζοπόροι 18 ετών και άνω: PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ).
  • Πεζοπόροι έως και 17 ετών: Επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν την πεζοπορία (συστήνεται την ημέρα της πεζοπορίας).

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό / jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video