ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με επιτυχία ο περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη

Με επιτυχία ο περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη
Στην Ξάνθη χτύπησε η καρδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπου με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε το First Lego League Xanthi υβριδικά, με καινοτομία και δημιουργικότητα.


Συνολικά 16 ομάδες με 130 μαθητές από την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα παρουσίασαν τις καινοτόμες λύσεις τους στο κομμάτι των μεταφορών. Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν συνολικά 250 παιδιά, προπονητές και εθελοντές στην κατηγορία του Challenge που αφορά ηλικίες 9-16 ετών.


Συνολικά 5 ομάδες πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης στις 2-3 Απριλίου και 2 ομάδες πήραν απευθείας την πρόκριση για το Global Innovation Award που θα πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α. Ειδικότερα οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι από την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, με την ομάδα του Xanthi TechLab, Robolab, να διακρίνεται και να συμμετέχει στο μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης.


Το First Lego League Xanthi διοργανώθηκε από το το Xanthi TechLab, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με την edauACT που πραγματοποιεί το διαγωνισμό σε Ελλάδα, Κύπρο και Ν.Α. Ευρώπη. Ο προκριματικός της Ξάνθης βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Τη διά ζώσης φάση του διαγωνισμού τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης.


Αρωγοί και τοπικοί υποστηρικτές του διαγωνισμού στην Ξάνθη είναι οι: Cisco, Hellenic Space Center (Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος), Cisco Networking Academy, DCN Global και τοπικοί χορηγοί οι: Φ&Μ Επιχειρείν (Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων), Συνεταιριστική ασφαλιστική, TechPlace - IT Company, Sakis Mouhtaridis Βαφείο, Τyres Auto & Moto, Γεωργιάδης, Fagi.gr, Thasitis Print House, ζαχαροπλαστείο Κυψέλη, Σάββας Καλλίδης κλειδαράς, Κρεοπωλείο ο Γιώργος.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video