ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έντονη η ανησυχία περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων για τις επιπτώσεις των σεισμικών ερευνών στην Ελληνική Τάφρο

Έντονη η ανησυχία περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων για τις επιπτώσεις των σεισμικών ερευνών στην Ελληνική Τάφρο
Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια αβέβαια και ασταθή πολιτική κρίση. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή και η απώλεια βιοποικιλότητας εξακολουθούν να αποτελούν μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα για τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές, γενιές.

Με αφορμή τους πρόσφατους εκβρασμούς ζιφιών σε ακτές της Κέρκυρας, περισσότερες από 60 περιβαλλοντικές οργανώσεις, εξειδικευμένοι φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας του Ιονίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και απευθύνουν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς. Στην κοινή τους επιστολή, οι υπογράφοντες εκφράζουν τις βαθιές τους ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις των σεισμικών ερευνών που πραγματοποιούνται στην Ελληνική Τάφρο και ιδιαιτέρως για τις απειλές που θέτουν στα θαλάσσια είδη.

Η Ελληνική Τάφρος αποτελεί περιοχή ύψιστης οικολογικής σημασίας για προστατευόμενα και απειλούμενα είδη κητωδών, ενώ η ηχορύπανση που προκαλούν δραστηριότητες, όπως οι σεισμικές έρευνες, αποδεδειγμένα εγκυμονούν κινδύνους για τη βιοποικιλότητα οδηγώντας τα θαλάσσια είδη έως και στον θάνατο.

Δυστυχώς, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο πέλαγος κρίθηκε ανεπαρκής τόσο από εξειδικευμένους επιστήμονες, όσο και από περιβαλλοντικές οργανώσεις. Επιπλέον, η έλλειψη εμπεριστατωμένης και διεξοδικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) πριν από την έγκριση των σεισμικών δραστηριοτήτων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας.

Οι σεισμικές έρευνες που πραγματοποιούνται στην Ελληνική Τάφρο έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις συμβάσεων που έχουν επικυρωθεί από την Ελλάδα και αποβλέπουν στη διατήρηση σημαντικών οικοτόπων και στην προστασία ευάλωτων ειδών. Παράλληλα, η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών απομακρύνει την Ελλάδα από την επίτευξη Καλής Περιβαλλοντικής Κατάστασης μειώνοντας τις επιπτώσεις της ηχορύπανσης (Περιγραφέας 11 της Οδηγίας Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική).

Η διαθεσιμότητα ενέργειας σε εθνικό επίπεδο αποτελεί πλέον ζήτημα πολιτικής ευαισθησίας, οι σεισμικές όμως έρευνες για κοιτάσματα που θα είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν το νωρίτερο μετά από μια δεκαετία είναι πλήρως αντιφατικές με τις επείγουσες δράσεις που πρέπει να ληφθούν, και προβλέπονται από τη Συνθήκη του Παρισιού, για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διατήρηση της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5°C, καθώς και από τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video