ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βρισκόμαστε στο Ιόνιο και σας βλέπουμε! ΕΛΠΕ, σταματήστε το έγκλημα!

Βρισκόμαστε στο Ιόνιο και σας βλέπουμε! ΕΛΠΕ, σταματήστε το έγκλημα!
Το πλοίο - σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior, βρίσκεται στο Ιόνιο, στο σημείο που η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ) πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες με το ειδικό ερευνητικό σκάφος SW Cook, για να βρει κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου ανοιχτά της Κέρκυρας! Κάθε 12 δευτερόλεπτα, γίνεται και μία έκρηξη, δηλαδή περίπου 5 εκρήξεις το λεπτό, μέσα στο σπίτι των δελφινιών, των φαλαινών, των χελωνών και κάθε άλλου είδους θαλάσσιας ζωής.


Τα ΕΛΠΕ για 3 εβδομάδες πραγματοποιούσαν έρευνες με δυνατές σεισμικές εκρήξεις και στην περιοχή του “οικοπέδου 10” στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, που τους έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, οι οποίες ξεκίνησαν στα κρυφά και χωρίς καμία ανακοίνωση εκ μέρους της εταιρείας ή της πολιτείας! Μετά από ερωτήσεις της Greenpeace προς κάθε υπεύθυνο, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, όμως παρέλειψαν να πουν ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες και σε άλλο οικόπεδο του Ιονίου, βάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τη βιοποικιλότητα της περιοχής! Γι’ αυτό, είμαστε εδώ!

Στέλνουμε δυνατό μήνυμα: ΕΛΠΕ, σταματήστε το έγκλημα! Το Ιόνιο Πέλαγος είναι μία ευάλωτη περιοχή που πρέπει να προστατευτεί!

[   Απαίτησε κι εσύ την προστασία της!   ]

Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά απέναντι στις έρευνες και τον αδιαφανή τρόπο που διεξάγονται, σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που είναι σπίτι πολλών ευάλωτων ειδών, όπως του ζιφιού, του φυσητήρα, της χελώνας Caretta caretta και της φώκιας Monachus monachus.

Όσο βρισκόμαστε στην περιοχή, θα καταγράψουμε ενδεχόμενες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα από τις σεισμικές εκρήξεις. Η δράση μας για τον τερματισμό των εξορύξεων, την προστασία του κλίματος και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά!

Ας μην ξεχάσουμε τον ζιφιό που έχασε τη ζωή του στην Αττική πρόσφατα, κι ας προστατέψουμε το σπίτι του. Ας μην αφήσουμε τις πετρελαϊκές να καταστρέψουν τις μοναδικές μας θάλασσες! Ζήτα μαζί μας από τις εταιρείες και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν οι σεισμικές έρευνες και οι εξορύξεις στη χώρα!

H Greenpeace επαναλαμβάνει τα πάγια αιτήματά της προς τα ΕΛΠΕ:
  • Να σταματήσουν άμεσα τις σεισμικές έρευνες συνολικά στο Ιόνιο.
  • Να ακυρώσουν όλα τα σχέδια εξόρυξης υδρογονανθράκων στα οποία συμμετέχουν.
  • Να ευθυγραμμίσουν το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας με τις επιταγές της Συμφωνίας του Παρισιού.

Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι ακόμα μια προσπάθεια αδιαφάνειας και πράσινου ξεπλύματος της καταστροφικής τους δραστηριότητας για εμάς, το κλίμα και το φυσικό περιβάλλον.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες να υπογράψουν για την προστασία του Ιονίου και των θαλασσών μας, καθώς και την ακύρωση των σχεδίων για εξορύξεις στη χώρα.

[   Πάρε θέση!   ]

Μαζί, θα τα καταφέρουμε!

Greenpeace
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video