ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σημαντική δωρεά στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σημαντική δωρεά στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, ευχαριστεί θερμά την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού "ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ" καθώς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση για την ολοκλήρωση της δωρεάς αξίας περίπου 100.000 € στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), στα πλαίσια του προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία».

Συγκεκριμένα η δωρεά περιελάμβανε: μία (1) σύγχρονη θερμοκοιτίδα ανοικτού/κλειστού τύπου για την νοσηλεία πολύ πρόωρων νεογνών Draeger Babyleo TN500, έναν (1) τελευταίας τεχνολογίας αναπνευστήρα Babylog VN600, ένα (1) σύστημα χορήγησης μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) για την αντιμετώπιση πολύ σοβαρών, απειλητικών για την ζωή αναπνευστικών προβλημάτων των νεογνών και ένα (1) monitor Unique CFM για την καταγραφή και παρακολούθηση της Ισχαιμικής Εγκεφαλοπάθειας στα νεογνά.

Ο Ιατροτεχνολογικός αυτός εξοπλισμός αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στο έργο που συντελείται στη ΜΕΝΝ του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους μικρούς ασθενείς της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη μείωση της Νεογνικής Θνησιμότητας.

Το Νεογνολογικό Τμήμα και η ΜΕΝΝ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ιδρύθηκε το 1982 από τον κ. Ιωάννη Σιγάλα, Διευθυντή Νεογνολογικού τμήματος ΕΣΥ και σήμερα τελεί υπό την Διεύθυνση της κας Μαριάννας Σκορδαλά - Ρίτη, Διευθύντριας Παιδιατρικής κλάδου Ιατρών ΕΣΥ και Επιστημονικά Υπεύθυνης του Νεογνολογικού τμήματος ΕΣΥ - ΜΕΝΝ του Π.Γ.Ν.Α, αποτελώντας το μοναδικό τριτοβάθμιο κέντρο αναφοράς στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σήμερα νοσηλεύει περίπου 400 - 450 πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά κατ’ έτος που χρήζουν εντατικής ή αυξημένης φροντίδας και η δυναμικότητά του τμήματος είναι 28 κλίνες, εκ των οποίων οι 8 κλίνες (θερμοκοιτίδες) εντατικής νοσηλείας επιπέδου ΙΙΙ, που πολλές φορές υπερκαλύπτονται (μέχρι 150%), 12 κλίνες (θερμοκοιτίδες) αυξημένης φροντίδας εντατικής νοσηλείας επιπέδου ΙΙ, για νεογνά τελειόμηνα ή πρόωρα με ηπιότερα προβλήματα ή νεογνά που μεταφέρονται από την εντατική μετά την πάροδο των οξέων προβλημάτων τους και 8 κλίνες απλής νοσηλείας επίπεδου Ι.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video