ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ Έβρου: Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο και αλλού!

ΚΚΕ Έβρου: Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο και αλλού!
Το έργο επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργούν στο Φυλάκιο Έβρου επιχείρησε η ανάδοχος εταιρεία, μεταφέροντας οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, όπου και σημειώθηκε ένταση μεταξύ της αστυνομίας και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στο έργο.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας νέας φυλακής, με την έναρξη των εργασιών στο Φυλάκιο, δεν θα περάσουν. Η τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας έχει ήδη αποφανθεί : κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Οι κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ μπορούν και πρέπει να τσαλακωθούν από το λαϊκό κίνημα. Αποδεικνύουν ότι έτσι ή αλλιώς, είτε με τον εκβιασμό, είτε με τον αυταρχισμό, την τελευταία λέξη την έχει ο λαός, με την οργανωμένη πάλη του, με την αντοχή του, με την πείρα του και πάνω από όλα με το δίκιο του.

Αυτοί που με την πολιτική τους δημιούργησαν και δημιουργούν καραβάνια προσφύγων και θαλασσοπνιγμένων, σήμερα μιλούν για διαχείριση του Προσφυγικού, ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για τον λαό μας.

Καλούμε τον λαό του Έβρου να επαγρυπνά, να διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες του, να βάζει εμπόδια στην πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Καλούμε τον λαό να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες κόντρα στο ξεσπίτωμά τους και τον εγκλωβισμό τους. Ξέρουμε καλά ότι στην τελική αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό, γεννά φτώχεια, πόλεμο και προσφυγιά.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό ανατρέποντάς το και αυτό είναι υπόθεση καθημερινής πάλης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ είναι υπόλογοι για την υλοποίηση και στήριξη αυτής της πολιτικής, που εφαρμόζει τις κατευθύνσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τα αιτήματα των κατοίκων του Έβρου.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες και διεκδικούμε:
  • Να μη φτιαχτεί καμία δομή - φυλακή και να κλείσουν οι υπάρχουσες.
  • Τον απεγκλωβισμό τους για τις χώρες προορισμού τους, να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που τους εγκλωβίζουν.
  • Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για άμεση παροχή ασύλου και προστασία των προσφύγων σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης και τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
  • Να σταματήσουν οι φονικές απελάσεις και επαναπροωθήσεις.
  • Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video