ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: Να αποσυρθεί ο νέος Κανονισμός Εργασίας των JUMBO

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: Να αποσυρθεί ο νέος Κανονισμός Εργασίας των JUMBO

Την απόσυρση του απαράδεκτου εσωτερικού κανονισμού εργασίας στα πολυκαταστήματα JUMBO απαιτεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η Ενότητα" και καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης, μαζί με το Σωματείο, να σπάσουν τις συνθήκες σκλαβιάς μέσα στα καταστήματα, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να επιβάλλουν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Συνάδελφοι - συναδέλφισσες, όπως και στον υπόλοιπο κλάδο του Εμπορίου, ειδικά την περίοδο των γιορτών έχουμε γονατίσει δουλεύοντας κάθε μέρα και τις Κυριακές.

Γνωρίζουμε για τις αδήλωτες ώρες δουλειάς, τον εκβιασμό για "παραιτήσεις με bonus" ώστε να υπογράφει νέα Σύμβαση, για τις επιπλήξεις και τον συνεχή εκβιασμό, τις απολύσεις εργαζόμενων με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Για τις εκατοντάδες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τη μερική απασχόληση.

Η εργοδοσία δουλεύει με σχέδιο: Αφού μας εξουθενώνει, μας "προτρέπει" να παραιτηθούμε! Έτσι καταφέρνει το 35% των 4.000 εργαζόμενων να ανακυκλώνεται κάθε χρόνο, ώστε να αυξάνει τα κέρδη της. Τους απαντάμε: Δεν θα σας κάνουμε την χάρη! Δεν παραιτούμαστε από όσα έχουμε ανάγκη. Μαζί με το Σωματείο μας μπορούμε να σπάσουμε τις συνθήκες σκλαβιάς μέσα στα καταστήματα, τον φόβο και την τρομοκρατία! Να επιβάλλουμε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς! Να αποσυρθεί ο Κανονισμός Εργασίας!

Ο νέος Κανονισμός Εργασίας των Jumbo δίνει στην εργοδοσία τη δυνατότητα:
  • Να μετακινεί οποιονδήποτε εργαζόμενο από το κατάστημα στο οποίο βρίσκεται σήμερα σε άλλο κατάστημα της Ελληνικής Επικράτειας!
  • Να ορίζει τη διάρκεια της εργασίας ημερησίως κι εβδομαδιαίως, το ωράριο εργασίας. Δηλαδή να δουλεύουμε όπου, όποτε κι όσο επιθυμεί η εργοδοσία, χωρίς σταθερό εργάσιμο χρόνο.
  • Να ορίζει ως χρόνο εργασίας μόνο εκείνο που οι εργαζόμενοι παρέχουν όσα τους ανατέθηκαν - το διάλειμμα, η προετοιμασία (αλλαγή ενδυμασίας κλπ.), θεωρείται χρόνος εκτός ωραρίου!
  • Να αποφασίζει όλες τις ημέρες άδειας των εργαζομένων σύμφωνα με τις ανάγκες της.
  • Να φακελώνει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές.
  • Να επιβάλλει πρόστιμο ακόμα και το 1/4 του μισθού μας για τον "παραβάτη" - εργαζόμενο!

Στον Κανονισμό αναφέρονται μέτρα πρόληψης των περιστατικών βίας! Βία είναι η εργοδοσία να καθορίζει τον εργάσιμο χρόνο, τους μισθούς και τις άδειες μας με κριτήριο τα κέρδη της!

Η ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας είναι τεράστια. Ενέκρινε τον Κανονισμό, καθώς τον βρήκε "σύμφωνο με τους νόμους"! Νόμοι που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα τον νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο, για να εξυπηρετεί την "ανάπτυξη" των ομίλων όπως τα Jumbo, που είχε πάνω από 400 εκατ. ευρώ κέρδη τα 3 τελευταία χρόνια από τη δική μας δουλειά.

Εργαζόμενες-οι στα Jumbo, ήρθε η ώρα να δείξουμε τη μεγάλη δύναμη μας! Οι αγώνες στην e-food και στην Cosco δείχνουν τον δρόμο! Τον δρόμο της σύγκρουσης με την εργοδοσία για να κατακτήσουμε:
  • Στα σκουπίδια ο Κανονισμός Εργασίας. Να δηλωθεί και να πληρωθεί κάθε λεπτό που δουλεύουμε.
  • Να σταματήσουν οι επιπλήξεις και οι απειλές. Σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα με κυλιόμενο ρεπό.
  • Κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Άδειες στο χρόνο που επιθυμούμε.
  • Συμβάσεις αορίστου χρόνου με αυξήσεις στους μισθούς μας.»
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video