ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αποκαλύπτουν την ανυπαρξία αναπτυξιακού έργου

Τα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αποκαλύπτουν την ανυπαρξία αναπτυξιακού έργου
Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη Αν. Μακεδονίας - Θράκης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" του Κώστα Κατσιμίγα, επισημαίνει πως η ένδεια του έργου της συνδιοίκησης Μέτιου - Σιμιτσή - Καραγιώργη και αποστατών είναι ολοφάνερη όπως και οι πολλές φορές επιβεβαιωμένη πρακτική της να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δυόμιση χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και το μόνο αδιάλειπτο έργο της Διοίκησης είναι η έκδοση δελτίων τύπου.

Αλλά και μέσα από αυτή την διαδικασία προκύπτει η ανυπαρξία ουσιαστικού έργου που θα βελτίωνε και θα άλλαζε τη ζωή των πολιτών.

Καταμετρήσαμε και κατηγοριοποιήσαμε τα δελτία τύπου της Περιφέρειας για τους τέσσερεις μήνες του 2019 και για ολόκληρα τα έτη 2020 και 2021.

Εκδόθηκαν λοιπόν, 245 δελτία τύπου από τα οποία τα 42 (το 17%) αφορούν εθιμοτυπία, επετείους και εορταστικές εκδηλώσεις, τα 111 (το 45%) αφορούν διοικητικά ζητήματα και ανακοινώσεις, δηλαδή ορισμούς αντιπεριφερειαρχών, οδηγίες πρόληψης για τον covid ή για ζωονόσους κλπ, τα 82 (το 34%) αφορούν εντάξεις και χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων φορέων εκτός των διοικητικών αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και μόνο 10 δελτία (το 4%) αφορούν έργα και δράσεις αρμοδιότητας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Να σημειωθεί ότι, για τις εντάξεις και χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων φορέων εκτός Περιφέρειας ΑΜΘ, δεν ασχολείται ο μηχανισμός της Περιφέρειας (υπάλληλοι και αιρετοί), αλλά οι ίδιοι οι φορείς (όπως, για παράδειγμα, Δήμοι, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, υπηρεσίες αρχαιοτήτων, ιδιωτικοί φορείς, αλλά και κρατικοί φορείς για εθνικά προγράμματα, όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι", τα "Κέντρα Κοινότητας", οι Παιδικοί Σταθμοί κλπ). Οι φορείς αυτοί είναι οι ίδιοι που εκπονούν και ωριμάζουν τις μελέτες, οι οποίες ελέγχονται από την ΕΥΔΕΠ ΠΑΜΘ (την πρώην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή) υπηρεσία που δεν ανήκει στην Περιφέρεια αλλά στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Περιφερειάρχης, χωρίς την συμμετοχή της υπαλληλικής μηχανής της Περιφέρειας, των συλλογικών οργάνων και των διορισμένων αντιπεριφερειαρχών, απλά υπογράφει, χωρίς δυνατότητα ελέγχου, τις εντάξεις και τις χρηματοδοτήσεις. Οι λοιποί διορισμένοι αντιπεριφερειάρχες, έμμισθοι ή αργόμισθοι και Περιφερειακοί σύμβουλοι της συνεργαζόμενης πλειοψηφίας Μέτιου, Σιμιτσή, Καραγιώργη και αποστατών, έχουν ως μόνη συμβολή την …συμμετοχή τους ως …γλάστρες (!) στην απαραίτητη φωτογραφία που συνοδεύει το δελτίο τύπου.

Προκύπτει λοιπόν ότι, μόνο 10 δελτία τύπου αφορούν έργα που ασχολήθηκε η υπαλληλική μηχανή και η αιρετή διοίκηση της ΠΑΜΘ.

Η ένδεια του έργου της συνδιοίκησης είναι ολοφάνερη όπως και οι πολλές φορές επιβεβαιωμένη πρακτική της να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video