ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Ανεμομαζώματα και Ανεμογεννήτριες»... στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

«Ανεμομαζώματα και Ανεμογεννήτριες»... στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ
«Φτερό στον άνεμο» αποδείχτηκε για άλλη μία φορά η παράταξη που διοικεί την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, η οποία (δυστυχώς) συνεχώς αποδεικνύει ότι στερείται της απαραίτητης σοβαρότητας καθώς δεν είναι ικανή να λάβει σοβαρές αποφάσεις για τα θέματα της Περιφέρειας μας.

Η διοίκηση Μέτιου απώλεσε την πλειοψηφία στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23ης Δεκεμβρίου, όταν συζητήθηκε η γνωμοδότηση επί της χωροθέτησης ενός ακόμη αιολικού πάρκου σε περιοχή του Δήμου Αρριανών, καθώς με ψήφους 19 κατά έναντι 18 υπέρ, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απορρίφθηκε από το Π.Σ.

Η Περιφερειακή Σύνθεση έχει επισημάνει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες την ανάγκη για την κατάρτιση ενός (χωροταξικού τύπου) σχεδιασμού για τα αιολικά πάρκα στην Περιφέρεια μας τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών, όσο όμως και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των υποψήφιων επενδυτών. Σημειώνουμε ότι η παράταξή μας, τάσσεται υπέρ της «Πράσινης Ανάπτυξης» αλλά πάντα σε συνδυασμό με τις παραπάνω προϋποθέσεις. Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζονται μεμονωμένα τα αιολικά πάρκα αγνοώντας το σημαντικό σύνολο τέτοιων «πάρκων» που έχει ήδη διαμορφωθεί. Όσο δεν συμβαίνει αυτό, θα έχουμε συνεδριάσεις στις οποίες η διοίκηση θα αποδεικνύει και θα επιβεβαιώνει την έλλειψη επάρκειας ώστε να διαχειρισθεί τα θέματα που αφορούν την Περιφέρειά μας.

Στην συνεδρίαση ξαναβρεθήκαμε μπροστά στο ίδιο πρόβλημα και στην ίδια αναγκαιότητα, καθώς κληθήκαμε να αποφασίσουμε και για ένα ακόμη αιολικό πάρκο - αυτή τη φορά πολύ κοντά στην ιστορική Μαρώνεια, στους αρχαιολογικούς της χώρους, στο σπήλαιο της και στον παραδοσιακό οικισμό της. Στο σημείο αυτό πέρα από την σχεδόν συνολική άρνηση του ΠΣ, η οποία (τελικά) επιτεύχθηκε χάρη στην δική μας παρέμβαση και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης τις οποίες αναγκάσθηκε να υιοθετήσει η διοίκηση, γίναμε μάρτυρες και της ασυνεννοησίας που επικρατεί στην παράταξη Μέτιου, αφού ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης πρότεινε απόσυρση του θέματος (μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης), ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας συντάχθηκε μαζί του και δεν καταψήφισε τις ανεμογεννήτριες, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης επιδόθηκε σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να διαστρεβλώσει και να λοιδορήσει με κάθε τρόπο την άποψη που διαμορφωνόταν από το κορυφαίο συλλογικό όργανο της Περιφέρειας. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης υπερψήφισε τις ανεμογεννήτριες.

Εν τω μεταξύ σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, χωρικός Αντιπεριφερειάρχης συγκρούστηκε με τη διοίκηση προκειμένου να συζητηθεί ένα σημαντικό θέμα που αφορά την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Π.Ε. Δράμας.

Συμπερασματικά, το γνώριμο «αλαλούμ» της διοίκησης Χρήστου Μέτιου συνεχίστηκε αναδεικνύοντας τα προβλήματα που εμφανίζει μία διοίκηση η οποία σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνει τα ελλείμματά της στον τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων. Μαζί με τις ευχές μας για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος δεν μπορούμε να μην σας υποσχεθούμε ότι η παράταξή μας θα συνεχίσει την προσπάθεια ελέγχου της διοίκησης αλλά και αποτροπής κάθε επιβλαβούς συνέπειας που αυτή προκαλεί στην Περιφέρειά μας.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video