ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο συμβολισμός της Χριστουγεννιάτικης Φάτνης και η απουσία της από τον εορταστικό διάκοσμο της Αλεξανδρούπολης

Ο συμβολισμός της Χριστουγεννιάτικης Φάτνης και η απουσία της από τον εορταστικό διάκοσμο της Αλεξανδρούπολης
Ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης σε σχόλιό του σημειώνει πως τα τελευταία χρόνια αποτελεί πεδίο συζήτησης στην Αλεξανδρούπολη ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος από τον Δήμο αλλά και η απουσία σχεδιασμού μιας κεντρικής εκδήλωσης η οποία να αποτελεί σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης, στα πρότυπα πολλών Δήμων της χώρας μας.

Ο κ. Μιχαηλίδης εστιάζει, πέρα όλων των άλλων, και στη φετινή απουσία της Χριστουγεννιάτικης Φάτνης από κάποιο κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης, μέσω της οποίας παραδοσιακά αποτυπώνεται η ορθόδοξη εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού.

Αναλυτικά το σχόλιο του Παύλου Μιχαηλίδη:

Πεδίο συζήτησης αποτελεί για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος αλλά και η απουσία σχεδιασμού μιας κεντρικής εκδήλωσης η οποία να αποτελεί σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης, στα πρότυπα πολλών Δήμων της χώρας μας.
 
Αξίζει όμως να εστιάσουμε πέρα των άλλων και στην φετινή απουσία της Φάτνης από κάποιο κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης, μέσω της οποίας παραδοσιακά αποτυπώνεται η ορθόδοξη εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού. Τα Χριστούγεννα εξάλλου είναι η συμβολική γιορτή της γεννήσεως της ελπίδας και της προσμονής για κάτι νέο που με τον καιρό θα επιφέρει τη λύτρωση. Παράλληλα, οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν και μια νοητή αποτύπωση της οικογενειακής θαλπωρής και ασφάλειας. Η οικογένεια μετατρέπεται στη φάτνη μας, τον τόπο όπου ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, ο καθένας μας μπορεί να αισθάνεται συναισθηματικά ασφαλής.

Ειδικά για φέτος που η συνεχιζόμενη πανδημία έχει φέρει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό από την απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας, η τοποθέτηση της Χριστουγεννιάτικης φάτνης θα είχε ένα μεγαλύτερο συμβολισμό. Την επούλωση αυτού του κενού, με τις γεννήσεις νέων ψυχών, γεννήσεις που θα μας δώσουν δύναμη για το μέλλον. Επιπλέον η φωτεινή φάτνη ιδιαίτερα τις παγερές νύχτες του χειμώνα μοιάζει με τη φλόγα που ζεσταίνει τις ψυχές όλων των κατοίκων. Δίνει το θετικό έναυσμα για το επερχόμενο νέο έτος, με την ευχή όλων να μας φέρει περισσότερες χαρές. Το φως της φάτνης είναι τόσο ζωογόνο που φροντίζει να μη σβήνει ποτέ μέσα μας, η θέληση για ένα καλύτερο αύριο και ιδιαίτερα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video