ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επετειακή Διημερίδα «Η Θράκη στα χρόνια της απελευθέρωσης - ενσωμάτωσης με την Ελλάδα»

Επετειακή Διημερίδα «Η Θράκη στα χρόνια της απελευθέρωσης - ενσωμάτωσης με την Ελλάδα»
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Θράκη Εκατό Χρόνια Ενσωμάτωσης, 1920-2020», η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης διοργανώνει την Επετειακή Διημερίδα με τίτλο: «Η Θράκη στα χρόνια της απελευθέρωσης - ενσωμάτωσης με την Ελλάδα» με την επιστημονική ευθύνη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ειδικότερα:

• Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17:00 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί η Επετειακή Ημερίδα Ιστορίας, αφιερωμένη στο γεγονός, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Νομικής ΔΠΘ, κ. Θεοχάρη Δαλακούρα, Πρόεδρο της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων που συνέστησε η ΠΑΜΘ για τα «100 χρόνια απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελλάδα» και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων. Τις εργασίες της πρώτης ημέρας στις 20:30 θα κλείσει το μουσικό σύνολο Thracian Trio με μουσικές διασκευές του Δημήτρη Σβυντρίδη.

• Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί η Επετειακή Ημερίδα Διαλεκτολογίας με κεντρική ομιλήτρια την ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΔΠΘ, κα Πηνελόπη Βουγιουκλή - Καμπάκη η οποία έχει τη συνολική επιστημονική ευθύνη του διημέρου και με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών.

• Επιπλέον, κατά το διάστημα 11 έως 19/12/2021 στο φουαγέ του Μεγάρου Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί «Έκθεση Θρακιώτικης Κληρονομιάς» από την προσωπική Συλλογή Γιώργου Αρβανίτη.

Στις εκδηλώσεις συμπράττουν ο Δήμος Κομοτηνής, το Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής και οι εξής Πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι του τόπου μας: Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής, Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης, Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, Φιλοτέχνες Κομοτηνής, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο Άγιος Βασίλειος», Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», Αδελφότητα Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης», Πολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Γρατινής, Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής και Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών κ.α.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στους ενδιαφερόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Απαραίτητη η ύπαρξη και η επίδειξη κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια των ημερίδων, οι οποίες θα διεξαχθούν διά ζώσης, θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19.
post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video