ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

30 χρόνια WWF Ελλάς - 30 χρόνια δράσης για τη φύση και τον άνθρωπο

30 χρόνια WWF Ελλάς - 30 χρόνια δράσης για τη φύση και τον άνθρωπο
Το WWF Ελλάς συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα και 60 χρόνια στον κόσμο.

30 χρόνια αδιάκοπης δράσης στη χώρα μας, ανοιχτής διάδρασης με το κοινό, εκατοντάδων προγραμμάτων, πρωτοβουλιών, ενεργειών και παρεμβάσεων στη δημόσια σφαίρα που έχουν έναν μοναδικό κοινό στόχο: την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του ρόλου της φύσης ως πρωταρχικό παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Αρπακτικό στο Δάσος της Δαδιάς

Από το 1991 έως και σήμερα, το WWF Ελλάς, με την πολύτιμη συμμετοχή και συνεργασία πολιτών, φορέων και οργανώσεων, έχει δώσει πολλούς αγώνες, δουλεύοντας αδιάκοπα στο “πεδίο”, διεκδικώντας καλύτερους νόμους, καθώς και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει την απαραίτητη προστασία σημαντικών οικοτόπων και ειδών στη χώρα. Σαν αποτέλεσμα, όλα αυτά τα χρόνια, η οργάνωση έχει αντιμετωπίσει πολλές περιβαλλοντικές προκλήσεις, ενώ έχει σημειώσει και πολλές νίκες.

Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν:
  • η πολυετής δουλειά του WWF για τους νησιωτικούς υγρότοπους που οδήγησε στην προστασία τους για πρώτη φορά με προεδρικό διάταγμα (2012),
  • η αδιάλειπτη προστασία της παραλίας των Σεκανίων στη Ζάκυνθο που συνέβαλε στο να φιλοξενηθούν εκεί περισσότερα από 1.500.000 αυγά από χελώνες καρέτα τα τελευταία περίπου 30 χρόνια,
  • η δημιουργία της θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στη Γυάρο, μέσα από μια πρότυπη συμμετοχική διαδικασία, για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος και τη διατήρηση ενός από τους πιο σημαντικούς πληθυσμούς Μεσογειακής φώκιας στη Μεσόγειο,
  • η συμβολή του WWF στη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου για την ουσιαστική προστασία των μοναδικών αρπακτικών που φιλοξενεί η περιοχή της Θράκης,
  • η συμμετοχή του WWF, το 2009, σε συνεργασία και με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, στη δημιουργία πρότασης νόμου για την προστασία της βιοποικιλότητας, που οδήγησε το 2011 στην ψήφιση από τη Βουλή του πρώτου τέτοιου νόμου στην Ελλάδα.

30 χρόνια WWF Ελλάς - 30 χρόνια δράσης για τη φύση και τον άνθρωπο

Εκτείνοντας τη δράση του σε συγκεκριμένους άξονες που αφορούν τη φύση και τον άνθρωπο, κατά τη διάρκεια των 30 αυτών χρόνων, το WWF έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει συνολικά 240 προγράμματα, 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά και περισσότερες από 300 νομικές και διοικητικές παρεμβάσεις που αφορούν κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μερικά από αυτά είναι η κλιματική κρίση και η προώθηση καθαρών μορφών ενέργειας, η βιώσιμη διατροφή, η σπατάλη τροφίμων, η ρύπανση από τα πλαστικά απορρίμματα, η βιώσιμη αλιεία, οι δασικές πυρκαγιές, η προώθηση μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στη χώρα, η θεσμική και ουσιαστική προστασία απειλούμενων ειδών, η προώθηση της πράσινης οικονομίας, κ.ά.

Η παραλία των Σεκανίων, μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου

«Το WWF Ελλάς έγινε 30 χρονών! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες έχουν βρεθεί δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας μοιραστεί το ίδιο όραμα και τις ίδιες ανησυχίες μαζί μας. Παρότι έχουμε σίγουρα πετύχει κάποιες νίκες όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ακόμα μπροστά μας τεράστιες περιβαλλοντικές προκλήσεις για τις οποίες είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παλεύουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς.

Το επετειακό infographic, καθώς και το factsheet με τα «10 εμβληματικά ορόσημα του WWF Ελλάς» μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ, αντίστοιχα.


“Ας παλέψουμε για τον κόσμο μας!” - Ένα βίντεο από το WWF Ελλάς

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του, το WWF Ελλάς δημιούργησε ένα βίντεο, μέσα από το οποίο μας καλεί όλους να παλέψουμε για τον κόσμο μας.

Το βίντεο υλοποιήθηκε αφιλοκερδώς από την εταιρεία Solid Havas και σε παραγωγή FeelMe Films

Είναι χαρακτηριστικό - όσο και τραγικά αποκαλυπτικό - ότι τις τελευταίες πέντε δεκαετίες έχουμε χάσει το 70% της ζωής στον πλανήτη, ενώ μόνο στην Ελλάδα απειλούνται με εξαφάνιση περισσότερα από 500 είδη. Την ίδια στιγμή ερχόμαστε ολοένα και πιο συχνά αντιμέτωποι με πρωτοφανείς πλημμύρες, καταστροφικές πυρκαγιές σε Ελλάδα και Μεσόγειο, ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας και ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρο τον κόσμο.


Η επιστήμη είναι αδιαμφισβήτητη. Τώρα είναι η ώρα για να αναλάβουμε θετική, τολμηρή και φιλόδοξη δράση αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε έναν κατοικήσιμο πλανήτη για εμάς και τα παιδιά μας. Είμαστε η τελευταία γενιά που μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία μας! Για αυτό ακριβώς, το WWF Ελλάς, επιδιώκει μέσα από το συγκεκριμένο βίντεο να αφυπνίσει τους πολίτες για την κρισιμότητα των καιρών μας και να τους καλέσει σε συστράτευση δυνάμεων και δράση.

Μονάχα αν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και πείσουμε τους πολιτικούς μας ηγέτες ότι θέλουμε ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, μπορούμε να διασώσουμε την ομορφιά του κόσμου μας. Ενός κόσμου για τον οποίο αξίζει όσο τίποτα να παλέψουμε όλοι μαζί!


ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ

Τώρα είναι η ώρα για να αναλάβουμε θετική, τολμηρή και φιλόδοξη δράση αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε έναν κατοικήσιμο πλανήτη για εμάς και τα παιδιά μας. Είμαστε η τελευταία γενιά που μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία μας!

Για αυτό ακριβώς, τα 30 χρόνια δράσης που κλείνουμε φέτος στην Ελλάδα είναι για εμάς μια αφορμή για να σας καλέσουμε να παλέψουμε μαζί για τον κόσμο μας.

[  ##file-signature##  ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ!  ]
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video