ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ ΑΜΘ: Ξαναζεσταμένη «σούπα» νέων αυταπατών «σέρβιρε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

ΚΚΕ ΑΜΘ: Ξαναζεσταμένη «σούπα» νέων αυταπατών «σέρβιρε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη
«Ο λαός της Θράκης έχει πλέον και τη γνώση και την πείρα για να απορρίψει την προσπάθεια να εγκλωβιστεί σε ψευτοδιλήμματα και κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, σε νέες αυταπάτες» τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ για την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π. Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ:

Μια ξαναζεσταμένη «σούπα» καλλιέργειας νέων αυταπατών σε ένα λαό που δοκιμάζεται από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων «σέρβιρε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία του στη Θράκη. Με τις γνωστές αντιπολιτευτικές κορώνες και με διακηρυγμένη την πρόθεση να υπηρετήσει την ίδια πολιτική στην ουσία διεκδικώντας ξανά τις κυβερνητικές καρέκλες, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και για το νέο κύμα ακρίβειας και προσπάθησε να πείσει το λαό της περιοχής για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική μέσα στο ίδιο όμως πλαίσιο. Ότι μπορεί - με διαχειριστή το ΣΥΡΙΖΑ - και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να αβγαταίνουν και ο λαός να ευημερεί!

Η «νέα πορεία προς το λαό» και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γενικά αλλά και ειδικά για τη Θράκη δεν είναι τίποτα άλλο από γνωστές διακηρύξεις με γνωστούς τους αποδέκτες: από τη μία τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που πρέπει να συνηθίσει να ζει με τα ψίχουλα και από την άλλη τους επιχειρηματικούς κολοσσούς για τους οποίους σχεδιάζεται και υλοποιείται η «παραγωγική ανασυγκρότηση». Για αυτό ο κ. Τσίπρας αναμάσησε τα χιλιοειπωμένα περί «συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θράκης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πάγωμα ή κατάργηση (άραγε ποιο από τα δυο) του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο αλλά φυσικά δεν είπε κουβέντα για την εκτίναξη του κόστους στα λιπάσματα (σχεδόν τριπλασιασμός) και στα αγροτικά εφόδια, για την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων με ελάχιστες εγγυημένες τιμές, μείωση συνολικά της φορολογίας, αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές στο 100% της ζημιάς για την παραγωγή και για το φυτικό κεφάλαιο. Για την ανάγκη να βγει η θηλιά της ΚΑΠ της ΕΕ από τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Για τους επαγγελματίες πέρα από παρηγοριά ο κ. Τσίπρας επιφύλαξε την «κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος» που ως κυβέρνηση διατήρησε και αύξησε. Ούτε κουβέντα βέβαια για επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, διαγραφή πανωτοκίων και μέρους των δανείων που δεν μπορούν να αποπληρωθούν. Ούτε κουβέντα και για τους πλειστηριασμούς μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που νομοθέτησε την εναντίωση του κινήματος στους πλειστηριασμούς ως «ιδιώνυμο αδίκημα» με αποτέλεσμα να σέρνονται στα δικαστήρια όσοι αντιδρούν στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας.

Για τη μειονότητα ξεπερνώντας τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της ταξικής θέσης της πλειοψηφίας της (μετανάστευση εργατικού δυναμικού, δουλεμπορικά γραφεία, χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων, αύξηση του κόστους παραγωγής, ενεργειακή φτώχεια, κτλ) υποσχέθηκε «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» που συνεχίζουν να απέχουν πολύ από τις πραγματικές ανάγκες και διαιωνίζουν προβλήματα και ανισότητες, με πολύ προβληματική την αναφορά του για ίδρυση ιδιωτικών νηπιαγωγείων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε για μια ακόμα φορά να δώσει τα διαπιστευτήριά του και στην ΕΕ για την οποία η μόνη κουβέντα που βρήκε να πει ήταν ότι «στήριξε την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης το 2015-2016 ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με την Τουρκία», αθωώνοντας δηλαδή τους θύτες του προσφυγικού δράματος που με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας μετέτρεψαν τη χώρα μας σε «φυλακή ψυχών», παρέδωσαν κυριαρχικά δικαιώματα στη FRONTEX, καταστρατήγησαν το δικαίωμα των προσφύγων να πάνε στις χώρες προορισμού τους, τους μετέτρεψαν σε διπλά θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που διεξάγει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, αλλά και των δουλέμπορων, των ΜΚΟ, κλπ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και η δημιουργία ενός ακόμα στρατοπέδου πολύμηνου εγκλωβισμού μεταναστών με την επέκταση της δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Και φυσικά δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τη μετατροπή της περιοχής μας σε απέραντη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, για την παράδοση λιμανιών, αεροδρομίων, στρατοπέδων, οδικών αξόνων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας, καθιστώντας και την περιοχή μας μαγνήτη αντιποίνων. Οι «εκκλήσεις» προς την τουρκική κυβέρνηση «να ρίξει τους τόνους» είναι κενό γράμμα γιατί αποκρύπτουν την αντιπαράθεση μεταξύ των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας για γεωπολιτική αναβάθμιση του ρόλου τους στην περιοχή, τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να κρατήσουν στο άρμα τους την Τουρκία, που δίνει αέρα στην τουρκική προκλητικότητα, τους συνολικούς σχεδιασμούς για στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, τους ανταγωνισμούς με την Κίνα που οξύνονται.

Ο λαός της Θράκης έχει πλέον και τη γνώση και την πείρα για να απορρίψει την προσπάθεια να εγκλωβιστεί σε ψευτοδιλήμματα και κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, σε νέες αυταπάτες. Καμία αναμονή για λύσεις από δήθεν «προοδευτικές κυβερνήσεις». Καμία ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης και στις παραλλαγές της που προτείνουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ. Με τον αγώνα και τη συμμαχία εργαζομένων, φτωχών αγροτών, επαγγελματιών μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο της ανατροπής.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video