ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δράσεις Δήμου Αλεξανδρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Δράσεις Δήμου Αλεξανδρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων που έχει θεσπιστεί να τιμάται την 3η Κυριακή κάθε Νοεμβρίου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το νέο παγκόσμιο πλάνο δράσης 2021-2030 για τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων, με την ενημέρωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών στο μείζον παγκόσμιο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και των Θυμάτων Τροχαίων.

Φέτος, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Τμήματος Τροχαίας οι δράσεις στο Δήμο Αλεξανδρούπολης διαμορφώνονται ως εξής:

• Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, η Ημέρα Αιμοδοσίας που οργανώνεται καθιερωμένα από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας ΠΓΝΑ, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης από 08:30 έως 13:30 αφιερώνεται στα Θύματα Τροχαίων.

• Σε μια δράση συμβολικού χαρακτήρα στον χώρο έμπροσθεν του Νομαρχείου θα πραγματοποιηθεί από τους διασώστες του ΕΚΑΒ εικονική διάσωση θύματος τροχαίου ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ο Τοίχος Μνήμης 154 όπου θα τοποθετηθούν 154 φωτογραφίες με ανθρώπους που χάθηκαν σε τροχαίες συγκρούσεις στους δρόμους του κόσμου για να αναδειχθεί το μέγεθος και η τραγικότητα του αριθμού των ανθρώπων που σκοτώνονται κάθε ώρα στη Γη! Οι τροχαίες συγκρούσεις είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τα Παιδιά και τους Νέους 5-29 ετών παγκοσμίως, ενώ κάθε χρόνο 1.370.000 άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους και περισσότεροι των 50.000.000 μένουν βαριά τραυματισμένοι.
 
Όραμα Μηδέν! Κανένας θάνατος στον δρόμο δεν είναι αποδεκτός!

• Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στις 10:00 το πρωί θα τελεσθεί για δέκατη συνεχή χρονιά Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ Θυμάτων Τροχαίων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου. Προσερχόμαστε με μια φωτογραφία κι ένα λουλούδι και τιμούμε τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.

• Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης σχεδιάστηκε η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές, που οργανώνονται από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και το Γραφείο Εθελοντισμού, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Φέτος στα εκπαιδευτικά προγράμματα των μαθητών εκτός από την γενική ενημέρωση με έντυπα και υλικό προβολής, εστιάζονται ιδίως στους έφηβους χρήστες Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα), τους δικυκλιστές κ.ά.

Οι δράσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης οργανώνονται σε συνεργασία με την Διοίκηση Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, τον SOS Τροχαία Εγκλήματα Πανελλήνιο Οργανισμό Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης με την υποστήριξη και της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου.


Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video