ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ: Να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό η δομή του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

ΚΚΕ: Να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό η δομή του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

«Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Θεραπείας του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η δράση της Μονάδας έγκειται στη χορήγηση του υποκατάστατου φαρμάκου βουπρενορφίνη καθώς και στην ψυχοθεραπευτική στήριξη των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους με τακτικές ατομικές και οικογενειακές συναντήσεις.

Το πλαίσιο λειτουργίας των Θεραπευτικών Δομών του ΟΚΑΝΑ επιβάλλει τη στελέχωση κάθε Θεραπευτικής Μονάδας με έναν υπεύθυνο ψυχίατρο ή γενικό γιατρό, δύο τουλάχιστον νοσηλευτές για τη χορήγηση του υποκατάστατου φαρμάκου, ένα ψυχολόγο για την ψυχοθεραπευτική στήριξη των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους, ένα κοινωνικό λειτουργό για τη διευθέτηση των κοινωνικών προβλημάτων τους, ένα διοικητικό υπάλληλο και ένα υπάλληλο για τη φύλαξη.

Στην παρούσα φάση υπάρχει μόνο μία ψυχίατρος, μία νοσηλεύτρια κι ένας υπάλληλος φύλαξης.

Έχουν γίνει απέλπιδες προσπάθειες για τη στελέχωση της Μονάδας με τουλάχιστον ένα ακόμη νοσηλευτή/τρια προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης της υπάρχουσας νοσηλεύτριας αναγκαστικά θα κλείσει η Μονάδα με αποτέλεσμα να μείνουν φαρμακευτικά ακάλυπτοι οι εξυπηρετούμενοι.

Κρίνεται απαραίτητο να γίνουν άμεσα προσλήψεις τη στιγμή που αυξάνονται οι ανάγκες και τα αιτήματα μιας μεγάλης περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε η δομή του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης να λειτουργεί με όλο το απαραίτητο επιστημονικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό ώστε ολοκληρωμένα να παρέχεται η ψυχοκοινωνική στήριξη των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους».

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video