ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιοδεία του Σταύρου Αραχωβίτη στον Έβρο

Περιοδεία του Σταύρου Αραχωβίτη στον Έβρο
Τον Έβρο επισκέφτηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, προσκεκλημένος ης Ν.Ε. Έβρου, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, πρώην υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο πρώην υπουργός συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Ν.Ε. του κόμματος στον Έβρο Σπύρο Δέδογλου, την βουλευτή Έβρου Νατάσα Γκαρά και τα μέλη της Ν.Ε. Μενέλαο Μαλτέζο και Νίκο Αργυρίου, είχαν την πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.


Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, ενημέρωσε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αναγκαία έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα, τις καταστροφές από τις πλημμύρες του 2020 και 2021 στην κοιλάδα Ερυθροποτάμου, αλλά και την ανάδειξη του κρίσιμου έργου υπογειοποίησης γεωτρήσεων στον Ερυθρομοπόταμου που χρηματοδοτήθηκε κι εντάχθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο κινδύνεψε με απένταξη λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, αλλά με πιέσεις του κ. Αραχωβίτη κατάφεραν να πάρουν παράταση. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφτηκε και τη γέφυρα Βρυσικών στο Ερυθροπόταμο κατά την επιστροφή.


Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Ορεστιάδα όπου το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Βαλάντης Παντσίδης.


Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη με τον κοσμήτορα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Σπύρο Γαλατσίδα και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Δήμου και η σημασία του πανεπιστημίου το οποίο μπορεί να συνεισφέρει με μελέτες και προτάσεις.


Στη συνέχεια στο χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας ο κ. Αραχωβίτης με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, είχαν συνομιλία με εκπροσώπους των αγροτών, με μέλη και φίλους το κόμματος.


Το απόγευμα στο Σουφλί έγινε παραγωγική συζήτηση με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, με επίκεντρο τη σηροτροφία η οποία κινδυνεύει από την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ. να καταργήσει την συνδεδεμένη ενίσχυση. Είναι γνωστό ότι το Σουφλί αποκαλείται “Πόλη του Μεταξιού” λόγω της τεράστιας ιστορίας του προϊόντος στην περιοχή του. Ο κ. Αραχωβίτης μίλησε για την ανάγκη στήριξης της σηροτροφίας με την ανάπτυξη μορεώνων και για αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την εισήγαγε στην συνδεδεμένη ενίσχυση.


Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Τυχερό όπου στο χώρο του Πολύκεντρου έγινε συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων των αγροτών οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από το κόστος παραγωγής και την έλλειψη υποδομών.

Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μελετών για να προχωρήσουν τα αρδευτικά έργα, μίλησε για την ανάγκη να δοθούν κίνητρα και να γίνει επιστροφή οριζόντια του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για όλους τους αγρότες. Επίσης αναφέρθηκε στον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και την αναγκαιότητα της δημιουργίας συνεργατικών σχημάτων.


Στο Τυχερό το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης με τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών "Κοσμοσώτειρας" (Φερών - Τυχερού) Γιώργο Γιουφτσίδη.



Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video