ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Δελή σε Έβρο και Δράμα

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Δελή σε Έβρο και Δράμα
Κλιμάκιο των Οργανώσεων Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή, περιόδευσε σε Έβρο και Δράμα, στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας για τη διάδοση του καλέσματος για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, αλλά και με αφορμή την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε στον Έβρο, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Σουφλί και την Ορεστιάδα και στην Π.Ε. Δράμας το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου.


Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το κλιμάκιο του ΚΚΕ στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της Ε.Π. ΑΜ-Θ του ΚΚΕ, Διονύσης Κλάδης και ο Σάββας Δευτεραίος, μέλος της Τ.Ε. Έβρου και δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συναντήθηκε με την Διοίκηση και εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Όπως μεταφέρθηκε από τις συζητήσεις, το Νοσοκομείο βρίσκεται ξανά στα όριά του αναφορικά με τις δυνατότητες νοσηλείας ασθενών με Covid-19, ενώ οι περίπου 70 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έρχονται να προστεθούν στις τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, που φτάνουν τις 380 κενές οργανικές θέσεις από τις 1.100. Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι η εκτίμηση που εκφράστηκε, πως σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων το Νοσοκομείο θα χρειαστεί να αναστείλει την λειτουργία και άλλων τμημάτων, ενώ ήδη έχουν περιοριστεί δραστικά τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Δείτε το βίντεο:


Επίσκεψη σε Σουφλί και Ορεστιάδα

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε και ο Γραμματέας της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ Σιδέρης Μιχαηλίδης μετέβη στο Σουφλί και στην Ορεστιάδα όπου πραγματοποιήθηκαν, σε ζεστό κλίμα, συναντήσεις με τους Δημάρχους Σουφλίου και Ορεστιάδας, Παναγιώτη Καλακίκο και Βασίλη Μαυρίδη.

Δείτε το βίντεο:


Κύριο ζήτημα που απασχόλησε τις συζητήσεις ήταν οι επικίνδυνες συνέπειες της αναστολής λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δήμου Σουφλίου όπου όπως τονίστηκε στην πράξη η απόφαση αυτή έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια για τα 6 περιφερειακά ιατρεία που υπολειτουργούσαν από την υποστελέχωση. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα των χωριών του ορεινού όγκου ήδη καλούνται να διανύσουν μέχρι και 80 χλμ για να επισκεφτούν έναν γιατρό, ενώ ήδη τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε περιστατικό όπου δεν μπορούσαν να παραλάβουν ούτε καν πιστοποιητικό θανάτου.

Δείτε το βίντεο:


Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, η οποία οργανώνει την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 11:00 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Βύσσα, ενάντια στην απόφαση που κλείνει όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Ο Γιάννης Δελής χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση που όπως τόνισε υπακούει στη συνολικότερη πολιτική περικοπών και υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας. Σημείωσε επίσης πως το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα για την άμεση ανάκληση της απόφασης τόσο σε επίπεδο κινήματος, όσο και τις παρεμβάσεις του στη Βουλή και τη τοπική διοίκηση.

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και η Μαρία Μάλλη, Γραμματέας της Τ.Ε. Δράμας του ΚΚΕ και ο Γιάννης Στεφανίδης, περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου, ο οποίος ενημέρωσε για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελλιπείς συγκοινωνίες του χωριού με τη Δράμα κ.ά.

Στο Κέντρο Υγείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους, από τους οποίους το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που έχει για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας καθώς και για τις ελλείψεις προσωπικού που αφορούν κρίσιμες ειδικότητες σαν του καρδιολόγου, αλλά και οδηγών ασθενοφόρων.

Την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των κατοίκων και του Δήμου εξέφρασε από την πλευρά του ο Γιάννης Δελής, σημειώνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Δείτε το βίντεο:


Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video