ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μαυρομμάτη «Ιστορίες πίσω απ΄ το νερό»

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μαυρομμάτη «Ιστορίες πίσω από το νερό»
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 19:30 στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Μαυρομμάτη «Ιστορίες πίσω απ΄ το νερό».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μιράντα Τερζοπούλου, ο Θανάσης Κούγκουλος και ο Νίκος Καμπασελέ.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του ΕΜΘ στον σύνδεσμο: www.facebook.com/emthrace

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα:

Ήμουν από τους τυχερούς!

Μεγάλωσα ανάμεσα σε ανθρώπους που διηγούνταν. Άκουγα και σκεφτόμουν. Τι να ‘θελε να πει; Και γιατί το είπε έτσι; Τι ανάγκη, τι αδυναμία είχε; Τι δεν γινόταν να ειπωθεί αλλιώς, και γιατί; Μήπως από φόβο ότι μπορεί να προσβάλει ή να προκαλέσει;

Κάποιες ιστορίες με μάγευαν. Μάλλον είχε να κάνει με την τέχνη του αφηγητή τους. Όμως, εκεί που έμενε το μάτι και το αυτί μου, ήταν όταν ο λόγος έφευγε έξω από τα καθορισμένα. Εκεί... στις αφηγήσεις μεθυσμένων, στα λόγια ανθρώπων οργισμένων ή πολύ θλιμμένων... αλλά και στα λόγια ανθρώπων που οι άλλοι τους ονόμαζαν τρελούς...

Μ’ αρέσει κι εμένα να διηγούμαι. Να παίζω ζωγραφίζοντας εικόνες με τα λόγια. Να σκαρώνω ιστορίες που να ταξιδεύουν και να μπορούν να λευτερώσουν αφηγητή και ακροατές. Ιστορίες που κάπως να ηρεμούν ταραχές της ψυχής· ή, να ξεσηκώνουν άλλες, νέες, πιο διαχειρίσιμες.

Όπως και να χει, οι ιστορίες (μου) είναι ένας τρόπος για να ειπωθούν, ή μάλλον να ακουστούν, πράγματα ανείπωτα ή δυσείπωτα, και πάντως δυσβάσταχτα.

Και αν αυτά που λέω προσφέρουν κάποιο είδος παραμυθίας, κι αν φτάνω και οι γύρω να με (απο)δέχονται ως παραμυθά, τιμή μου.

Ο Γιώργος Μαυρομμάτης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1965. Τότε που μέσα από την πόλη περνούσε το ποτάμι, και μέσα από τους δρόμους της πόλης περνούσαν ακόμα καμήλες. Ταξίδεψε σε ανατολή και δύση. Συνάντησε πολλούς ανθρώπους και άκουσε με προσοχή τις ιστορίες τους. Πέρασε πολλά και έμαθε πολλά...

Σήμερα, δεν παίζει πια μουσική. Όμως εξακολουθεί να κοιτάει με τις ώρες τη θάλασσα και τα ψάρια, να μαγειρεύει, και να λέει ιστορίες. Ακόμα και μέσα στα μαθήματα που κάνει, εδώ και δεκαπέντε χρόνια τώρα, ως καθηγητής διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video