ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση Δόμνας Μιχαηλίδου με Χρήστο Μέτιο για την πιλοτική εφαρμογή του Προσωπικού Βοηθού για ΑμεΑ

Συνάντηση Δόμνας Μιχαηλίδου με Χρήστο Μέτιο για την πιλοτική εφαρμογή του Προσωπικού Βοηθού για ΑμεΑ
Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χρήστο Μέτιο, και συζήτησαν την Πιλοτική λειτουργία του προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία, σε ακριτική περιοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η πιθανότητα αυτή εξετάζεται βάσει δύο παραμέτρων:
  • Την αποτελεσματική λειτουργία του Προγράμματος συνυπολογίζοντας τις συνθήκες καθημερινότητας μιας ακριτικής περιοχής.
  • Το ύψος των ποσοστών αναπηρίας ανά Περιφέρεια σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού.

Ο θεσμός του Προσωπικού Βοηθού, ο οποίος εντάσσεται στον νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας» το οποίο ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, απαντά ενεργά σε ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών του αναπηρικού κινήματος.

Η Πολιτεία αναγνωρίζει και στηρίζει έμπρακτα την ικανότητα των ατόμων με αναπηρία, για ανεξάρτητη διαβίωση και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Η υπηρεσία αυτή υποστηρίζει επιπλέον τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία και τις βοηθά να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Με το Πιλοτικό Πρόγραμμα το οποίο τίθεται σε εφαρμογή, θα έχουν πρόσβαση 2000 άτομα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Για την υλοποίησή του Προγράμματος έχουν διασφαλιστεί πόροι, ύψους 42 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και 320 εκατ. Ευρώ από την επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ για τη μετέπειτα καθολική πανελλαδική εφαρμογή του.

Μετά την συνάντηση η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε:

«Επιθυμία μας είναι το Πιλοτικό Πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού να περιλαμβάνει και την ακριτική Ελλάδα - γι αυτό ακριβώς εξετάζουμε την εκκίνησή του και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος μας όλοι οι συμπολίτες μας με οποιαδήποτε κινητική ή νοητική αναπηρία, να μπορούν να διαμορφώσουν οι ίδιοι την καθημερινότητά τους σε όποια περιοχή και αν βρίσκονται. Με τον Προσωπικό Βοηθό, διασφαλίζουμε τις ατομικές ελευθερίες, δημιουργώντας μια προσβάσιμη κοινωνία. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας, ότι η κοινωνική μας πολιτική θα είναι συμπεριληπτική, δίκαιη και αποτελεσματική».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος από την πλευρά του δήλωσε:

«H εφαρμογή του Πιλοτικού Προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα αποτελέσει μια πραγματικά σημαντική συμβολή στην καθημερινή προσπάθεια των ανθρώπων με αναπηρία σε ακριτικές περιοχές για μια ζωή με αυτονομία, ποιότητα και ίσες ευκαιρίες. Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και για το σκοπό αυτό έχουμε στενή συνεργασία με την Υφυπουργό κα Μιχαηλίδου, την οποία και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον της για την Περιφέρειά μας».

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video