ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ: Αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική, τότε το 4ο κύμα της πανδημίας θα είναι πιο φονικό

ΚΚΕ: Αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική, τότε το 4ο κύμα της πανδημίας θα είναι πιο φονικό
«Τα ψέματα τελειώσαν. Αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική, τότε το 4ο κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και το 2ο μαζί. Για να μη χαθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές χρειάζεται εδώ και τώρα να παρθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τα οποία από την πρώτη στιγμή φωνάζουν οι υγειονομικοί, οι επιστήμονες, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς», τονίζει το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ σε ανακοίνωση για την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα δήθεν νέα μέτρα, που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι τα ίδια που έχουν δοκιμαστεί εδώ και καιρό κι έχουν οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση των καθημερινών ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων. Το μόνο που αλλάζει είναι η δοσολογία στα μέτρα, ανάλογα με τη φάση έξαρσης ή ύφεσης της πανδημίας, και τα οποία συνοδεύονται από τη γνωστή "καραμέλα" της αποκλειστικότητας της ατομικής ευθύνης και από τη μετακύλιση του κόστους για την πρόληψη στον λαό και τους εργαζόμενους.

Μετά από όλα αυτά, το κάλεσμα "ενότητας" που απευθύνει ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά κάλεσμα "συναίνεσης" σε μια αδιέξοδη και εγκληματική πολιτική, αφού την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο:

- Για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, που έχει "φρακάρει" ξανά, με αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και έκτακτη χρηματοδότηση.

- Για την οργάνωση μιας σοβαρής ενημερωτικής εκστρατείας κι ενός εμβολιαστικού προγράμματος, στηριγμένου στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση, προληπτικό έλεγχο, αλλά και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων, πολύ περισσότερο που οι τελευταίοι διατηρούν πιθανότητες νόσησης, ακόμη και σοβαρής.

- Για την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων της Υγείας που εξακολουθούν να θησαυρίζουν, εκμεταλλευόμενες τα κενά του δημόσιου συστήματος και τις προκλητικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση μαζί τους και τις οποίες βαφτίζει "επίταξη".

- Για μέτρα προστασίας και μείωση του κινδύνου σε χώρους μεγάλης διασποράς, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς. Αντί αυτού η κυβέρνηση εγκληματεί, προχωρώντας σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, ενώ την ίδια στιγμή για μικροκομματικούς λόγους αφήνει εκτός μέτρων προστασίας τους θρησκευτικούς χώρους.

Οι παραπάνω κραυγαλέες αντιφάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζουν εξαρχής την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, είναι που - εκτός όλων των άλλων - καλλιεργούν και τη δυσπιστία απέναντι στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τις συμβουλές της επιστήμης.

Άλλωστε, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αξιοποιεί τον εμβολιασμό για να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού και διχασμού, για να πετάξει από πάνω της την ευθύνη, αλλά και για να προχωρήσει τα σχέδια περαιτέρω εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος Υγείας και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτό.

Αυτό που βαραίνει στις κυβερνητικές αποφάσεις για την πανδημία, αλλά και συνολικά στην κυβερνητική πολιτική για την Υγεία είναι η λογική "κόστους - οφέλους". Ουσιαστικά, η αποδοτικότητα κάθε μέτρου κρίνεται με βάση τις προτεραιότητες της καπιταλιστικής οικονομίας και της δημοσιονομικής πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό αυτών των προτεραιοτήτων. Είναι η ίδια λογική που έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των δημοσίων συστήματος Υγείας σε όλον τον κόσμο, αδυνατώντας να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία του λαού.

Τα ψέματα τελειώσαν. Η πλήρης επιπέδωση των εμβολιασμών και ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές και κλίνες ΜΕΘ δείχνουν ότι ούτε η πανδημία τελείωσε, ούτε διανύουμε κανένα "τελευταίο μίλι", όπως έλεγε ο πρωθυπουργός. Αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική, τότε το 4ο κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και το 2ο μαζί. Για να μη χαθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές χρειάζεται εδώ και τώρα να παρθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τα οποία από την πρώτη στιγμή φωνάζουν οι υγειονομικοί, οι επιστήμονες, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων. Δωρεάν πλήρης προληπτικός ιατρικός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό, εφαρμογή της φαρμακοεπαγρύπνησης, με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Εμβολιαστική εκστρατεία με ευθύνη του κράτους, εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα ερωτήματα, με ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού. Συνταγογράφηση του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 6 μηνών και εξασφάλιση του δωρεάν εμβολιασμού.

Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό σε όλους χωρίς εξαίρεση.

Συστηματικά προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού σε σχολεία, σχολές, μέσα μαζικής μεταφοράς, τόπους δουλειάς. Δωρεάν διάθεση των μέσων προστασίας, όπως μάσκες και αντισηπτικά.

Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να διατεθούν κατά προτεραιότητα όσα χρήματα απαιτούνται για τη στελέχωση, τον εξοπλισμό, το υγειονομικό υλικό στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τις μονάδες Πρόνοιας.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες Υγείας - Πρόνοιας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων των ιδιωτικών συνεργείων. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην Υγεία - Πρόνοια. Καμία απόλυση υγειονομικού.

Επίταξη, χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών, των μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων του ιδιωτικού τομέα, των διαγνωστικών κέντρων και των κέντρων αποκατάστασης, για τις ανάγκες διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης των Covid και μη Covid ασθενών. Καμία αναστολή ιατρικών πράξεων (χειρουργεία, ογκολογικές θεραπείες, εξωτερικά ιατρεία). Ένταξη των ιδιωτών γιατρών και άλλων υγειονομικών σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού που δεν απαιτείται νοσηλεία, στα ιατρεία τους ή με κατ’ οίκον επίσκεψη.

Να παρθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το "νέο ΕΣΥ" της κυβέρνησης που προβλέπει συγχωνεύσεις, παραπέρα εμπορευματοποίηση και αντιδραστικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ. Καμία εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Ανάπτυξη δημόσιων ΚΥ, Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Αποκατάστασης, με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση σε αριθμό όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις περιοχές της χώρας, όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου. Ανάπτυξη τμημάτων με διεπιστημονικές ομάδες για την παρακολούθηση των ασθενών που νόσησαν από τον κορονοϊό. Πλήρης και δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων υπηρεσιών αποκατάστασης».

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video