ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ ΑΜΘ: Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα

ΚΚΕ ΑΜΘ: Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα
Την αναστολή της λειτουργίας της πλειοψηφίας των περιφερειακών ιατρείων στις Π.Ε. Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας από 1η Νοέμβρη τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

Η ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ καλεί τον λαό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μπροστά στο δύσκολο χειμώνα της ακόμα μεγαλύτερης ενεργειακής φτώχειας, της επέλασης της πανδημίας, της ανέχειας και της ανεργίας, να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του κινήματος διεκδικώντας εδώ και τώρα, με ευθύνη της Κυβέρνησης, να ανακληθεί η απόφαση της 4ης ΥΠΕ για το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π. Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ:

Για μια ακόμα φορά ο λαός της περιοχής μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που παίζει κορώνα - γράμματα την υγεία και τη ζωή του. Με απόφαση της 4ης ΥΠΕ αναστέλλεται η λειτουργία της πλειοψηφίας των περιφερειακών ιατρείων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα από 1/11 ως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την αδήριτη ανάγκη για τακτική παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, υπέργηρων, ΑΜΕΑ και συνολικά του λαού της υπαίθρου, για τον οποίο η πρόσβαση σε γιατρό μπορεί να σημαίνει μετακίνηση πολλών χιλιομέτρων και αντίστοιχη οικονομική αιμορραγία σε συνθήκες αυξημένης ακρίβειας σε καταναλωτικά αγαθά, ενέργεια, μετακινήσεις κλπ. Ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι των χωριών καλούνται είτε να μετακινηθούν προς τα επίσης υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας πληρώνοντας αδρά για τη μετακίνηση, είτε να κλείσουν ραντεβού με τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που εξαντλούνται μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που ανοίγουν οι αντίστοιχες πλατφόρμες και αν είναι «τυχεροί» επίσης να πληρώσουν τα σπασμένα της αναγκαστικής μετακίνησης, είτε τέλος να πληρώσουν σε ιδιώτη γιατρό. Από την κατάσταση αυτή επιβαρύνονται και οι φαρμακοποιοί της περιοχής που εξυπηρετούν τους ασθενείς χωρίς εκτέλεση συνταγής.  

Στα δυο χρόνια της πανδημίας το έργο το έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές: κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων και «εξοικονόμηση» ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μετακίνησή του στα νοσοκομεία της περιοχής που παραμένουν υποστελεχωμένα και που με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς (αναστολές εργασίας) οι δυνατότητες για άνοιγμα νέων κλινικών covid περιορίστηκαν ακόμα περισσότερο. Οι υπάρχουσες κλινικές και οι ΜΕΘ - όπως ήταν αναμενόμενο σε συνθήκες νέου κύματος της πανδημίας - αγγίζουν πληρότητα 100% και οι ζωές των ασθενών μπαίνουν σε άμεσο κίνδυνο. Τα νοσοκομεία παραμένουν «μιας νόσου» αφού χιλιάδες τακτικές εξετάσεις και χειρουργεία παραπέμπονται στις καλένδες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπουν το δικαίωμα του λαού σε δημόσιες και δωρεάν, σύγχρονες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης και υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Που απαξιώνουν τις δημόσιες δομές υγείας για να εκτιναχθούν τα κέρδη των ομίλων, που κλείνουν νοσοκομεία, συγχωνεύουν κλινικές για να ξεφυτρώνουν ολοένα και περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, που αντί για προσλήψεις όλου του απαραίτητου ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, προωθούν τις Συμπράξεις με Ιδιώτες, τους παραδίνουν βασικές λειτουργίες, προκρίνουν ως κριτήριο αξιολόγησης της λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας την επιχειρηματική λειτουργία, με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους και υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Αυτή είναι και «εικόνα από το μέλλον» του «νέου ΕΣΥ» της κυβέρνησης, μιας πολιτικής που αναζητά συνενόχους και τους βρίσκει στη στρατηγική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ που με τη σειρά του προτείνει «υπουργό υγείας κοινής αποδοχής»!

Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μπροστά στο δύσκολο χειμώνα της ακόμα μεγαλύτερης ενεργειακής φτώχειας, της επέλασης της πανδημίας, της ανέχειας και της ανεργίας, μπορεί και πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του κινήματος διεκδικώντας:

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 4ΗΣ ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ.

Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, το ΕΚΑΒ.

Για να βάλουμε εμπόδια σε μια πολιτική που στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» προσπαθεί να κρύψει τις κρατικές ευθύνες. Που στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζει την υγεία και τη ζωή μας. Για να ανοίξουμε τον μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο της ριζικής κοινωνικής ανατροπής όπου το δικαίωμα του λαού σε πλήρη, αναβαθμισμένο, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας θα είναι αδιαπραγμάτευτο. Όπου τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και στην υγεία θα τεθούν στην υπηρεσία της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σε αυτό το δρόμο το ΚΚΕ θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video