ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ: 10 μήνες μετά τις πλημμύρες δεν έχουν αποκατασταθεί οι καταστροφές στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

ΚΚΕ: 10 μήνες μετά τις πλημμύρες δεν έχουν αποκατασταθεί οι καταστροφές στον Απαλό Αλεξανδρούπολης
Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, είχε συνάντηση με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών του Απαλού Αλεξανδρούπολης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό 10 μήνες μετά τις πλημμύρες, με κοινή τη διαπίστωση ότι δεν έχουν γίνει σοβαρές παρεμβάσεις στα ρέματα, δεν έχει αποκατασταθεί τίποτα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν.


Χαρακτηριστικό ότι το πρώτο γεφυράκι πάνω από το χωριό παραμένει κατεστραμμένο εμποδίζοντας τη μετακίνηση των κατοίκων, ο επίμαχος αγωγός που σημειώθηκε ο θάνατος του πυροσβέστη δεν έχει καθαριστεί ποτέ παρά μόνο μετά την πρόσφατη κακοκαιρία τοποθετήθηκε προστατευτικό. Το ρέμα που πλημμύρισε, αφού του έχουν αλλάξει τη ροή, καταλήγει κάτω από τον κεντρικό δρόμο σε στενότερο αγωγό μέσα στο αεροδρόμιο. Ο αγωγός αυτός δεν έχει καθαριστεί, η μικρή γέφυρα που υπάρχει δεν χρησιμοποιείται και παραμένει ο κίνδυνος να πλημμυρίσει από φερτά υλικά. Επιπλέον οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν κάλυψαν παρά στο ελάχιστο τις μεγάλες ζημιές που έπαθαν τα νοικοκυριά.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση (με προτάσεις που κάνουν οι κάτοικοι από την πρώτη στιγμή των πλημμυρών) αλλά και στην ανάγκη για συνολική μελέτη όλης της περιοχής και κατασκευή έργων που θα λύσουν το πρόβλημα για να μην φοβούνται και να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι κάθε φορά που βρέχει.


Από της πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αναδειχτούν και να ικανοποιηθούν. Υπογράμμισε, ότι ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής θα πρέπει να συντονιστεί και με τα γειτονικά χωριά που έπαθαν ζημιές γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να επαναληφθούν παρόμοιες καταστροφές.


Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ σημειώνει ότι «από τις καταστροφές που συμβαίνουν εδώ και χρόνια σε όλη τη χώρα αλλά και το τελευταίο διάστημα (πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές) αποδεικνύεται πως ο λαός έχει να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό κράτος που δεν επιλέγει να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Επιλέγει να εξυπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη, μαζί με την απαίτηση για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, να δυναμώσει ο αγώνας για μέτρα προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Ο λαός με την οργάνωση και τον συλλογικό του αγώνα να επιβάλει άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό».

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video