ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ ΑΜΘ: Η κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία της Αν. Μακεδονίας - Θράκης έχει ήδη χτυπήσει «κόκκινο»!

ΚΚΕ ΑΜΘ: Η κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία της Αν. Μακεδονίας - Θράκης έχει ήδη χτυπήσει «κόκκινο»!
«Κόκκινο» έχει χτυπήσει ήδη η κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης λόγω των αναστολών καθηκόντων εργαζομένων, τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως «αφού η κυβέρνηση με την πολιτική και τις παλινωδίες της κατάφερε να υπονομεύσει το μαζικό εμβολιασμό, τώρα προσθέτει κι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας του λαού. Το πέταγμα εκατοντάδων υγειονομικών έξω από τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κάνει πιο ορατό τον κίνδυνο να αναστείλουν τη λειτουργία τους κλινικές, εξειδικευμένα ιατρεία και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων, άλλες κλινικές να συγχωνευτούν όπως έχει αρχίσει να συμβαίνει ήδη».

Συγκεκριμένα τέθηκαν σε αναστολή: στο Νοσοκομείο Δράμας 113 από τους 640 εργαζόμενους (ποσοστό 17,65%), στο Νοσοκομείο Καβάλας 125 εργαζόμενοι, στο Νοσοκομείο Ξάνθης 80 από τους 700 εργαζόμενους (ποσοστό 11,42%), στο Νοσοκομείο Κομοτηνής περίπου 55 εργαζόμενοι από τους 570 (ποσοστό 9,6%), στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 75 από τους 800 εργαζόμενους (ποσοστό 9,4%) και στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου 25 εργαζόμενοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π. Α.Μ.Θ. του ΚΚΕ:

Αφού η κυβέρνηση με την πολιτική και τις παλινωδίες της κατάφερε να υπονομεύσει τον μαζικό εμβολιασμό, τώρα προσθέτει κι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας του λαού. Το πέταγμα εκατοντάδων υγειονομικών έξω από τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης κάνει πιο ορατό τον κίνδυνο να αναστείλουν τη λειτουργία τους κλινικές, εξειδικευμένα ιατρεία και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων, άλλες κλινικές να συγχωνευτούν όπως έχει αρχίσει να συμβαίνει ήδη. Η εξέλιξη αυτή, εκτός όλων των άλλων, θα στερήσει χιλιάδες ασθενείς από την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα υγείας, ασθενείς που παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από τις διαγνώσεις και τις θεραπείες.

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης έχει ήδη χτυπήσει “κόκκινο”!

Συγκεκριμένα τέθηκαν σε αναστολή στα νοσοκομεία: στο Γ.Ν. Δράμας 113 από τους 640 εργαζόμενους ποσοστό 17,65%, μεταξύ αυτών 4 γιατροί, 4 βοηθοί ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι, 52 νοσηλευτές, 10 από τους 19 τραυματιοφορείς ποσοστό 52,6%, 2 από τους 4 μαγείρους, και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι, στην καθαριότητα και τις τεχνικές υπηρεσίες, Γ.Ν. Καβάλας 125 εργαζόμενοι μεταξύ αυτών 4 ειδικοί γιατροί, 10 ειδικευόμενοι, 65 νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, 22 καθαρίστριες και οι υπόλοιποι 24 διοικητικό προσωπικό, Γ.Ν. Ξάνθης από τους 700 εργαζόμενους οι 80 ποσοστό 11,42%, «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο Κομοτηνής περίπου 55 εργαζόμενοι από τους 570 (9,6%), Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης από τους 800 εργαζόμενους οι 75 ποσοστό 9,4%, μεταξύ αυτών και 17 γιατροί και το Γ.Ν. Διδυμοτείχου 25 εργαζόμενοι.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι θα αναπληρώσει αυτά τα κενά με μετακινήσεις προσωπικού, άρση κανονικών αδειών και συμβάσεις με ιδιώτες, δείχνει ποιος είναι ο στόχος τους. Στο "νέο ΕΣΥ" που ετοιμάζουν, ο κανόνας θα είναι εξουθενωμένοι υγειονομικοί και νέα κέρδη για τους επιχειρηματίες της υγείας.

Καλούμε το λαό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μαζί με τον αγώνα του για την αναστολή των απολύσεων, να διεκδικήσει τον άμεσο, πλήρη και ασφαλή εμβολιασμό που αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση και των επιστημονικά ενδεικνυόμενων νέων φαρμάκων, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης. Παράλληλα, είναι δεδομένη η ανάγκη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα αυτό του Πρωτοβάθμιου, έτσι ώστε να είναι ικανό να αντιμετωπίζει τόσο τις «τρέχουσες» όσο και τις έκτακτες λαϊκές υγειονομικές ανάγκες.

Ως ΚΚΕ από τη πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει ότι δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι η πανδημία και η αναγκαιότητα του εμβολιασμού για επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους. Χρειάζεται εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό, προληπτικός έλεγχος, υγειονομική επιτήρηση, επιστημονική παρακολούθηση, καταγραφή όλων των αποτελεσμάτων των εμβολιασμένων. Προϋποθέσεις που δεν υλοποίησε η κυβέρνηση.

Μαζί με τον καθημερινό αγώνα για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων, του εισοδήματος που πρέπει να συνεχιστεί, βγαίνει στο προσκήνιο και η ανάγκη ριζικών ανατροπών με στόχο μια νέα κοινωνική οργάνωση που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών, με πρώτο αυτό της υγείας και της ζωής.

Η Επιτροπή Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video