ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης: 13χρονος Ιρακινός με έφεση στα αρχαία ελληνικά

ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης: 13χρονος Ιρακινός με έφεση στα αρχαία ελληνικά
Πριν από περίπου έξι μήνες η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Έλλη» της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Αλεξανδρούπολη, υποδέχτηκε τον 13χρονο Μ. από το Ιράκ που είναι σε αναμονή επανένωσης με τους γονείς του.

Ο Μ. που φέτος θα φοιτήσει στην Α' Γυμνασίου προσαρμόστηκε σχεδόν αμέσως στον ξενώνα και γρήγορα αναδείχθηκε ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του: Η εξαιρετική ικανότητά του να μαθαίνει ξένες γλώσσες!

Εκτός από Αραβικά ο Μ. μιλάει Τουρκικά και Αγγλικά, τα οποία έχει μάθει μόνος του, και φυσικά Ελληνικά που διδάχθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης απ’ όπου αποφοίτησε. Επιπλέον, έχει μάθει τις γλώσσες και τις διαλέκτους που μιλούν οι υπόλοιποι φιλοξενούμενοι της Δομής.

Αυτό που κάνει την περίπτωσή του ακόμη πιο ξεχωριστή είναι η μεγάλη του αγάπη (και κλίση) για τα Αρχαία Ελληνικά. Πλέον είναι σε θέση να διαβάζει, να κατανοεί και να προφέρει την «Οδύσσεια» του Ομήρου από το αρχαίο κείμενο!

ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης: 13χρονος Ιρακινός με έφεση στα αρχαία ελληνικά

Οι υπεύθυνοι του ξενώνα «Έλλη» εντόπισαν και υποστήριξαν την έφεση για μάθηση του Μ. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού ο 13χρονος παρακολούθησε εξωσχολικό φροντιστήριο προετοιμασίας για την Α' Γυμνασίου και πέτυχε εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα (Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά και Έκθεση).

Ο στόχος που έχουν θέσει οι υπεύθυνοι του ξενώνα είναι να ενισχυθεί η κλίση του μαθητή, να του δοθούν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να καλλιεργήσει τη φιλομάθειά του και να καταφέρει να σπουδάσει.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο στόχος είναι διπλός: να καλλιεργηθούν οι δυνατότητες του 13χρονου στο μέγιστο βαθμό, αλλά και να εμπνευστούν τα υπόλοιπα παιδιά του ξενώνα (συνολικά 26 αγόρια από 12 έως 18 ετών) και να αποκαλύψουν τα ταλέντα, τις κλίσεις και τις διαθέσεις τους προκειμένου να έχουν εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους.

«Εξαρχής με εντυπωσίασαν η ευφυΐα του, ο τρόπος και η ταχύτητα που αφομοίωνε τη γνώση. Έμαθε την ελληνική γλώσσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε δύσκολες συνθήκες λόγω της καραντίνας. Γνώριζε επίσης την αγγλική γλώσσα σε πάρα πολύ καλό επίπεδο για την ηλικία του, γεγονός που βοήθησε τον πρώτο καιρό στη διδασκαλία, αφού μετέφραζα από τα Ελληνικά στα Αγγλικά. Στο τέλος της χρονιάς κατανοούσε σχεδόν σε άριστο βαθμό κείμενα γραμμένα στα Ελληνικά. Παράλληλα εντυπωσιαζόμουν με την ταχύτητα εκμάθησης και την αντίληψή του στα Μαθηματικά. Εύχομαι ολόψυχα να του δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες στη ζωή του και να διαπρέψει», δηλώνει η δασκάλα του στη Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Η δράση «Επιχορήγηση Ν.Π. ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για την υλοποίηση του έργου "Μέτοικος"» συγχρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Έκτακτης Βοήθειας του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video