ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απονομή Πιστοποιητικών Ποιότητας σε 11 Τμήματα του ΔΠΘ

Απονομή Πιστοποιητικών Ποιότητας σε 11 Τμήματα του ΔΠΘ
Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) διοργάνωσε στην αίθουσα συσκέψεων του Δ.Π.Θ. διά ζώσης εκδήλωση απονομής Πιστοποιητικών Ποιότητας στα έντεκα (11) Τμήματα του Δ.Π.Θ., των οποίων τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία πιστοποίησής τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Στην εκδήλωση παραβρέθηκε περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ κ. Περικλής Μήτκας, και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ κ. Ζωή Γαβριηλίδου.


Στην ομιλία του με θέμα «Το δημόσιο πανεπιστήμιο στην τροχιά του στρατηγικού σχεδιασμού και της ποιοτικής αποτίμησης» ο κ. Μήτκας, αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις των ελληνικών πανεπιστημίων ενόψει των προγραμματικών συμφωνιών που θα υπογράψουν με το Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας τη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού των ιδρυμάτων, την παρακολούθηση της ποιότητας με ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση αποφοίτων, και τη φοιτητοκεντρική μάθηση.


Στην ομιλία της με τίτλο «Πιστοποιήσεις ΠΠΣ: Εμπειρία και συμπεράσματα», η Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ Δρ. Χριστίνα Μπέστα παρουσίασε στοιχεία από τις πιστοποιήσεις του ΔΠΘ, ανέφερε πως το ΔΠΘ επέτυχε συμμόρφωση 87% στα κριτήρια της ΕΘΑΑΕ, που αποτελεί ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά και καλές πρακτικές της διασφάλισης ποιότητας.

Η Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, Ζωή Γαβριηλίδου, στην ομιλία της με τίτλο: «8 + 9 Πιστοποιήσεις ΠΠΣ στο ΔΠΘ - Η εμπειρία της ΜΟΔΙΠ» αναφέρθηκε σε ποσοτικά δεδομένα των πιστοποιήσεων στις οποίες συμμετείχαν 63 μέλη Ομάδων Εσωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων, 165 μέλη ΔΕΠ, 144 προπτυχιακοί φοιτητές, 139 απόφοιτοι και 124 εργοδότες - φορείς. Τα 52 μέλη των Επιτροπών Πιστοποίησης προέρχονταν από 15 χώρες μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι Η.Π.Α., η Κίνα, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Ισπανία, κ.ά.. Η Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ αναφέρθηκε επίσης στις υποστηρικτικές ενέργειες της ΜΟΔΙΠ προς τα Τμήματα (πρότυποι κανονισμοί λειτουργίας και έγγραφα, ενημερωτικές ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια και webinar, έρευνες γνώμης, ερωτηματολόγια καταγραφής καλών πρακτικών) καθώς και στα απτά οφέλη της Πιστοποίησης για το Πανεπιστήμιο.


Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ απένειμε τα Πιστοποιητικά Ποιότητας στους Προέδρους των Τμημάτων Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής κα Αικατερίνη Χλίχλια, Ελληνικής Φιλολογίας κα Μαρία Τζιάτζη, Πολιτικών Μηχανικών κ. Λάζαρο Ηλιάδη, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Σπυρίδωνα Ντούγια, Ιστορίας και Εθνολογίας, Γεώργιο Τσιγάρα, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Γεώργιο Συρακούλη, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Καραφύλλη, Ιατρικής κ. Μιχαήλ Πιτιακούδη και τους Κοσμήτορες της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κα Ελένη Δούδα και Νομικής κ. Χρήστο Μαστροκώστα. Το Πιστοποιητικό του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών παρέλαβε εκ μέρους του Προέδρου του Τμήματος, Κωνσταντίνου Χαζάκη, ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Ιωάννης Πραγγίδης.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά πάνω από 50 μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Δ.Π.Θ.Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video