ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

1η θέση για το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης σε διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

1η θέση για το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης σε διαπεριφερειακό διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Την 1η θέση κατέκτησε το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», στον διαπεριφερειακό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, με θέμα «Διακόσια χρόνια ελεύθερου κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης στον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα» και ο οποίος απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν και να αναδείξουν τον ρόλο και την προσφορά των αγωνιστών της Μακεδονίας και της Θράκης στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, που οδήγησε στην ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου κράτους στη Βαλκανική χερσόνησο.

Το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Λογοτεχνικό δοκίμιο Γυμνασίου, ανάμεσα σε 77 συμμετοχές από 36 σχολεία των περιφερειών Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου «Η Θράκη στον Αγώνα». Το λογοτεχνικό δοκίμιο που δημιούργησε η ομάδα αναφερόταν στη ζωή και το έργο του Αντώνη και της Δόμνας Βισβίζη και ήταν προϊόν ιστορικής έρευνας και συγγραφής μελών της ομάδας, υπό την καθοδήγηση και ενθάρρυνση των υπεύθυνων καθηγητών. Στο κείμενο, η Δόμνα Βισβίζη αναθυμάται και αποτιμά τη ζωή της, λίγες μέρες πριν από τον θάνατό της, καταγράφοντας τις σκέψεις της σε μια επιστολή που δεν θα φτάσει ποτέ στον παραλήπτη της…

Συμμετείχαν οι μαθήτριες της ομάδας, Μαυρομάτη Μαρία, Μπουραντά Βασιλική, Μπουραντά Μαριάνθη και Ντάσκαρη Μαρία, ενώ υπεύθυνοι καθηγητές ήταν ο κ. Κίτσος Δημήτρης, η κ. Πετρούδα Λίλα και η κ. Σεκέρη Άννα.

Η βράβευση των μαθητριών και των υπεύθυνων καθηγητών θα γίνει τον Οκτώβριο.

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος του 3ου Γυμνασίου «Η Θράκη στον Αγώνα», ευχαριστεί θερμά τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Παταπάτη Ευφροσύνη και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Έβρου κ. Τσιροπούλου Σοφία για τη στήριξή τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς συγχαίρει τις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», καθώς επίσης και τους συντελεστές καθηγητές για τη σημαντική διάκριση που τιμά όχι μόνο τον τόπο μας αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για να διαβάσετε το κείμενο που βραβεύτηκε πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video