ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κ. Σακελλαροπούλου από τον Άη Στράτη: Η χώρα μας θα βγει πιο δυνατή και ενωμένη και από αυτή την κρίση
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και τα πληρώματα επιφυλακής της μονάδας. Απαντώντας στην προσφώνηση του Διοικητή Σμήναρχου Γρηγόριου Καραμπιτιάνη, η κυρία Σακελλαροπούλου είπε τα εξής:

«Από την ακριτική Λήμνο, θέλω να στείλω προς όλους τους Έλληνες ένα μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας. Ένα μήνυμα που πηγάζει από το υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το φρόνημα και την αποφασιστικότητα που διακατέχει τα πληρώματα επιφυλακής, ιπτάμενους και τεχνικούς, καθώς και το προσωπικό της 130 Σμηναρχίας Μάχης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Είναι όλοι αυτοί που, αγνοώντας κούραση και προσωπικό κόστος, υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Όλοι που, με πίστη, μαχητικότητα και συνέπεια, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να υπερβούμε κάθε πρόκληση και κάθε κίνδυνο.

Θέλω, για μια ακόμα φορά, να τονίσω ότι η Ελλάδα, ένα σύγχρονο κράτος στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενδυναμώνει τις συμμαχίες της, σέβεται το διεθνές δίκαιο και επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν.

Και η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είστε εσείς, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Χριστός Ανέστη!».


Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Υποσμηναγού Νικολάου Σαλμά.


Η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συγκίνηση υποκλίνομαι στη μνήμη του Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά, του πρώτου νεκρού πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε αερομαχία στο Αιγαίο.

Στις 18 Ιουνίου 1992, ο 27χρονος ιπτάμενος έχασε τη ζωή του εδώ, στη θαλάσσια περιοχή του Άη Στράτη, υπερασπιζόμενος τον εθνικό μας εναέριο χώρο από τουρκικά αεροσκάφη.

Η ηρωική του πράξη δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η πατρίδα τον ευγνωμονεί. Όπως ευγνωμονεί και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία διασφαλίζουν καθημερινά την ακεραιότητα των συνόρων μας και την εθνική μας κυριαρχία».


Κατόπιν αναχώρησε για τον οικισμό των 200 κατοίκων του νησιού, όπου την υποδέχτηκε η Δήμαρχος Μαρία Κακαλή. Η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Δημοκρατίας του νησιού.

Το Μουσείο Δημοκρατίας στον Άγιο Ευστράτιο που είναι ο πρώτος δημόσιος ελληνικός χώρος μνήμης για μια κρίσιμη, από πολιτική και κοινωνική άποψη, περίοδο της νεώτερης ιστορίας. Πρόκειται για το παλιό διδακτήριο που στα χρόνια του εκτοπισμού πολιτικών εξόριστων στον Άγιο Ευστράτιο χρησιμοποιήθηκε ως αναρρωτήριο και όπου πέθαναν από απεργία πείνας εξόριστοι στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Το κτήριο αναστηλώθηκε και μετατράπηκε σε Μουσείο το 2007 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Μουσείο Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής:

«Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι, τις τελευταίες δεκαετίες, ισχυρή και εγγυάται την πολιτική ελευθερία και τα δικαιώματα όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τα "πέτρινα χρόνια" της ιστορίας μας. Η μνήμη είναι προϋπόθεση της εθνικής μας αυτογνωσίας και αυτήν υπηρετεί το Μουσείο της Δημοκρατίας, ιδίως για τις νεότερες γενιές».


Ακολούθησε ξενάγηση της από τη δήμαρχο Μαρία Κακαλή στον ερειπωμένο από το σεισμό του 1968 παλιό οικισμό, ενώ στο αγροτικό ιατρείο συναντήθηκε με το γιατρό και τις νοσηλεύτριες. Ας σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του Άη Στράτη εμβολιάστηκαν στο σύνολο τους στο πλαίσιο προγράμματος καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων των μικρών νησιών.

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου περπάτησε στον οικισμό, συναντήθηκε με μέλη της τοπικής κοινωνίας και συνομίλησε με μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του Άη Στράτη που περίμεναν με λουλούδια την Πρόεδρο. Δυο μαθητές του νηπιαγωγείου και 10 του δημοτικού με το δάσκαλο αγγλικών και μόνιμο κάτοικο στο νησί Κλεάνθη Μουστακάκη και οι τρεις μαθητές Γυμνασίου και οι οκτώ μαθητές Λυκείου με την διευθύντρια Άννα Παπανικολάου. Οι μαθητές μάλιστα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσέφεραν στην Πρόεδρο την εργασία που είχαν συντάξει για τους φυσικούς πόρους του νησιού.


Στην πλατεία του χωριού όπου ο Ναός της Γέννησης του Χριστού και τα μνημεία στους αεροπόρους πεσόντες στο Αιγαίο και στους πεσόντες Αγιοστρατήτες του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνομίλησε με κατοίκους του οικισμού.

Επίσης είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκεί η δήμαρχος προσέφερε στην Πρόεδρο ένα γλυπτό καθισμένης γυναίκας από άμμο ακτών του Αγίου Ευστρατίου, δημιουργημένο από γλύπτη στο πλαίσιο φεστιβάλ που διεξήχθη στο νησί.

Ακολούθησε επίσκεψη στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού και στο 511 ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Από εκεί, η Πρόεδρος μετέβη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο του Αγίου Ευστρατίου, όπου την υποδέχτηκε ο Διοικητής ΔΑΝ Νικόλαος Χαραλαμπίδης.


Στο προαύλιο του φυλακίου, στην κ. Σακελλαροπούλου προσφέρθηκε από τους στρατιώτες φύλακες του νησιού ένα ξύλινο κουτί με την ελληνική σημαία, χώμα από τον Άγιο Ευστράτιο, εικόνισμα του Αγίου Ευστρατίου και το έμβλημα του στρατιωτικού σχηματισμού.

Η Πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης στο σπίτι της τη Ναρβάρα Ντασιακλή, μητέρα ενός νεογέννητου λίγων ημερών κοριτσιού.


Αναχωρώντας από τον Άγιο Ευστράτιο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό, σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς γιορτάζουμε και αυτό το Πάσχα σε συνθήκες πανδημίας. Ελπίζουμε όμως, βάσιμα, ότι σύντομα θα ανακτήσουμε πλήρως τη ζωή μας, χωρίς φόβο και περιορισμούς. Η άμεση ανταπόκριση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι η πιο ισχυρή μας εγγύηση για να επιτύχουμε το ταχύτερο την ανοσία της κοινότητας και να περάσουμε ένα πολύ πιο ελεύθερο καλοκαίρι.

Βρίσκομαι κοντά στους ακρίτες μας, στη Λήμνο και στον Άη Στράτη. Κοντά στους συμπολίτες μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που σε δύσκολες συνθήκες προστατεύουν τα σύνορα και εγγυώνται την ασφάλειά μας. Από την αυταπάρνηση και τον πατριωτισμό τους αντλούμε έμπνευση και αισιοδοξία. Η χώρα μας θα βγει πιο δυνατή και ενωμένη και από αυτή την κρίση.

Χριστός Ανέστη!».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσαν ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video