ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χωρίς ικανοποιητικές απαντήσεις οι ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλεξανδρούπολης

Χωρίς ικανοποιητικές απαντήσεις οι ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλεξανδρούπολης
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (14-4-2021) συζητήθηκαν ζητήματα που θέσαμε σχετικά με τις πλημμύρες στα Λουτρά, την Άνθεια - Αρίστηνο, τη σχολική στέγη (παράδοση νέων σχολείων, κτιριακά  προβλήματα, επισκευές, συντηρήσεις σε όλη την έκταση του Δήμου) καθώς και για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου (εδώ και εδώ).

Η συνεδρίαση του ΔΣ με όλη την ασφυκτική διαδικασία, με τις διαπραγματεύσεις του προεδρείου ποιος θα μιλήσει, αν και πόσο, με μικρόφωνα που κλείνουν... απέδειξε πόσο η λειτουργία και οι αποφάσεις του διαρκώς απομακρύνονται από τα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών με ευθύνη της δημοτικής αρχής που αξιοποιεί τις αντιλαϊκές κυβερνητικές ρυθμίσεις με την πρόφαση της πανδημίας. Απέδειξε πως η δημοτική αρχή δεν αντέχει στον έλεγχο και την κριτική.

Όσον αφορά στην καταστροφή του δικτύου ύδρευσης, από τον υδροταμιευτήρα της ΔΕΥΑΑ, η επιχείρηση θεωρεί ότι δεν ευθύνονται τα πρόσθετα θυροφράγματα που τοποθέτησε η COCA-COLA (αύξηση χωρητικότητας 1.700.000 κ.μ.) χωρίς όμως να δώσει πειστικές απαντήσεις. Το σίγουρο είναι πως οι κάτοικοι κινδύνεψαν, έπαθαν μεγάλες ζημιές και δεν τους απαντήθηκε τι έφταιξε.

Επίσης αποδείχθηκε ότι όλη η πόλη της Αλεξανδρούπολης υδρεύεται από γεωτρήσεις και πως τα 2.800.000 € που δόθηκαν από το ΥΠΕΣ για την επισκευή έχουν 2 έτη χρονικό όριο κατασκευής.

Τα νέα σχολικά κτίρια στην περιοχή του ΚΕΓΕ με την παράταση της σύμβασης θα παραδοθούν στις 16/7/2021 (;) και θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το ίδιο και για το Λύκειο Φερών και το Νηπιαγωγείο στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Ήδη έχει έρθει ο εξοπλισμός σε θρανία, καθίσματα κλπ. Στα κτίρια στο ΚΕΓΕ θα μεταφερθούν 2ο ΓΕΛ και 6ο Γυμνάσιο (αντί του 4ου), εφόσον πληρούν τα αριθμητικά κριτήρια που είχε θέσει αρχικά η επιχορήγηση του ΕΣΠΑ για την κατασκευή.

Για όλα τα υπόλοιπα σχολικά κτίρια (1ου ΕΠΑΛ, αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στο Μουσικό Σχολείο, σχεδιασμός για νέα σχολικά κτίρια Α/θμιας, Τεχνικής Εκπαίδευσης, νέο Μουσικό) δεν υπήρξε απάντηση αφού... δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!! Κι όσο για τα προβλήματα σε Άνθεια - Αρίστηνο είναι γνωστά και θα λυθούν ΟΛΑ!!!

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις χωρίς όμως να υπάρχει η εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και ούτε ολοκληρωμένη πρόταση για το πού αυτό θα στεγαστεί, αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σχολείο που απαιτεί αίθουσα χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, εργαστήρι εικαστικών κλπ. Εδώ να πούμε ότι το θέμα ψηφίστηκε δια περιφοράς στην ΔΕΠ, δηλαδή χωρίς καμιά ενημέρωση και συζήτηση, με όλα τα μέλη να συμφωνούν στην ίδρυση του σχολείου αλλά και η πλειοψηφία τους να θέτουν την κάλυψη των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί αυτό το σχολείο, χωρίς να «στριμωχτεί» σε κάποιο άλλο της Α/θμιας ή Β/θμιας.

Οι απαραίτητοι έλεγχοι (αντιπλημμυρικός, πυρασφάλειας, ηλεκτρολογικών - υδραυλικών εγκαταστάσεων κλπ) προχωρούν κανονικά και ο αντισεισμικός θα ξεκινήσει το καλοκαίρι με τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video