ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΝΕ Έβρου: Τα σχολεία άνοιξαν με εντολή της κυβέρνησης για να κλείσουν δήθεν με ευθύνη των μαθητών

ΚΝΕ Έβρου: Τα σχολεία άνοιξαν με εντολή της κυβέρνησης για να κλείσουν δήθεν με ευθύνη των μαθητών
Όσο κι αν θέλουν η Υπουργός και η κυβέρνηση να κάνουν το άσπρο-μαύρο, να διατυμπανίζουν πως “όλα πάνε καλά” και “είναι όλα υπό έλεγχο”, η πραγματικότητα που οι ίδιοι έφτιαξαν τους διαψεύδει!

Τα άνοιξε - κλείσε των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας επιβεβαιώνουν ότι η “ασφαλής” μόρφωση είναι κόστος για την κυβέρνηση. Έτσι τα σχολεία άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν, πετώντας το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης σε μαθητές και καθηγητές, με τα self-test σε αυτήν την περίπτωση ως μέτρο, ύστερα φυσικά από τις μάσκες “αλεξίπτωτα”, τα αντισηπτικά και τα ανοιχτά παράθυρα στις τάξεις των 30 μαθητών.

Βγάζει μάτια η ευθύνη τους!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν πρόλαβαν καλά καλά να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον και από την πρώτη στιγμή αποδείχτηκε τι σημαίνει το κατά τα αλλά “ασφαλές” άνοιγμα, όπως μας καθησύχαζε η κυβέρνηση. Στην Αλεξανδρούπολη έχουν ήδη κλείσει δεκάδες τμήματα. Ίδια είναι η κατάσταση σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο.

Ούτε λόγος για ουσιαστικά μέτρα!

Τα ουσιαστικά μέτρα που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει, δηλαδή τα λογικά και δίκαια αιτήματα που κινητοποίησαν τους μαθητές, όπως δωρεάν, συχνά και μαζικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας για απολύμανση των σχολείων, δημιουργία υποδομών και άμεση αξιοποίηση κτιρίων του Δήμου ώστε να είναι δυνατή η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, είναι τα ελάχιστα ουσιαστικά μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

Θέλουν τους μαθητές ΡΟΜΠΟΤ!

Σαν να μην έφταναν αυτά, το υπουργείο Παιδείας επιμένει φέτος να γίνουν κανονικά οι εξετάσεις και μάλιστα με Τράπεζα Θεμάτων στην Α' Λυκείου. Αναγκάζει τους υποψήφιους των Πανελλαδικών να εξεταστούν με τον “κόφτη” της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια.

Οι μαθητές δεν είναι ούτε “εξεταστικά” ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Έχουν ανάγκη να επιστρέψουν στα σχολεία τους με ασφάλεια, για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να περάσουν χρόνο με τους συμμαθητές τους, να βρεθούν στον φυσικό τους χώρο. Τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά από τόσους μήνες κλειστών σχολείων και της τηλεκπαίδευσης που “σερνόταν”, δεν αντιμετωπίζονται με “σχολεία - εξεταστικά κέντρα”.

Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας, είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας!

Το να παίζουν με την υγεία και τη μόρφωση των μαθητών δεν είναι ρεαλιστικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως λέει η κυβέρνηση. Κανείς να μη συμβιβαστεί μ’ αυτό! Μέσα σε λίγους μήνες βρήκαν 2 εκατ. ευρώ για τη Cisco και το Webex, τώρα για τα self-tests. Αφήνονται άνθρωποι χωρίς ΜΕΘ για να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές, αντί να τις επιτάξουν.

Το να μην ανοίξουν τα σχολεία και να παραμείνουν οι μαθητές έγκλειστοι, μακριά από τα σχολεία τους δεν είναι λύση! Οι μαθητές έχουν ανάγκη να βρίσκονται στα σχολεία τους, να μορφώνονται, να μαθαίνουν, να περνούν χρόνο με την παρέα τους με δεδομένη την ασφάλεια για αυτούς και τις οικογένειές τους. Λόγω της εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες για να γίνει αυτό!

Καλούμε τους μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Μέσα από τους συλλόγους και την Ένωση Γονέων, τα 5μελη και τα 15μελη συμβούλια και τους συλλόγους εκπαιδευτικών, να οργανώσουν ακόμη πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα τους για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και την προστασία της υγείας τους.

Τ.Σ. Έβρου της ΚΝΕ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video