ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παύλος Μιχαηλίδης: Απαραίτητος ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Παύλος Μιχαηλίδης: Απαραίτητος ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την 6η σε παγκόσμιο επίπεδο και οι ισχυροί σεισμοί είναι μια συνεχιζόμενη απειλή για όλες τις περιοχές της χώρας.

Παρ’ όλα αυτά δεν έχουν πραγματοποιηθεί καθόλου προσεισμικοί έλεγχοι των σχολικών κτιρίων από το 2011 έως και το 2017 (και αυτοί οι ελάχιστοι έλεγχοι που ξεκίνησαν το 2017 σταμάτησαν το 2018).

Επίσης, τα σχολικά κτίρια είναι στην πλειονότητα τους παλαιά και με ξεπερασμένες αντισεισμικές προδιαγραφές.

Ανάμεσα στα σοβαρά ζητήματα που εντάσσονται στις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, είναι και αυτό του προσεισμικού ελέγχου και της αντισεισμικής θωράκισης ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων, που ανήκουν στην ευθύνη του εκάστοτε Δήμου.

Οι απαραίτητες άμεσες δράσεις είναι η επίσημη αλληλογραφία με τις "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." σε ότι αφορά τον έλεγχο τρωτότητας των σχολείων και παράλληλα μια συζήτηση με το παράρτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) με σκοπό το ενδεχόμενο σύναψης μίας προγραμματικής σύμβασης για να αναλάβουν όχι μόνο τα σχολεία αλλά και άλλες κτιριακές υποδομές, σε μία συνεργασία πιο διευρυμένη. Πέρα από την αντισεισμική προστασία των κτιρίων, οι έλεγχοι θα πρέπει να καλύπτουν όλα τα δομήματα, μνημεία, γέφυρες και λοιπά τεχνικά έργα.

Ως Δήμος οφείλουμε παράλληλα να πιέσουμε την πολιτεία ώστε να δοθούν μόνιμα οικονομικά κίνητρα για την αντισεισμική ενίσχυση και των επικίνδυνων ιδιωτικών κτιρίων. Προτείνουμε, κατά το πρότυπο της Ιταλίας, να εφαρμοστεί έκπτωση φόρου 40% για τις δαπάνες επεμβάσεων με συγκεκριμένο μέγιστο φορολογικό όφελος.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανακατασκευή κενών, παλαιών και διατηρητέων κτιρίων.

Τέλος υπενθυμίζουμε πως πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο και όπου χρειαστεί εκπόνηση Στατικής Επάρκειας και κατάρτιση Τευχών Δημοπράτησης για τις αναγκαίες επεμβάσεις προβλέπει πρόσφατη προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)», προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ιδιαίτερα η αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων περιλαμβάνεται στις 11 προκηρύξεις του αναπτυξιακού προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και δρομολογεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε πρώτο στάδιο, θα γίνεται με ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων και όπου απαιτείται με τη συνδρομή ιδιωτών μηχανικών πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος δομικής τρωτότητας. Με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης θα ακολουθήσει η επόμενη, η οποία θα περιλαμβάνει προκηρύξεις από τους Δήμους μελετών και εργασιών για τη σεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων.

Το εγχείρημα συνδυάζεται με τη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου ψηφιακού μητρώου για την δομική τρωτότητα των σχολικών και αυτοδιοικητικών κτιρίων.

Για την δημοτική παράταξη
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

Ο επικεφαλής
ΠΑΥΛΟΣ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Αρχιτέκτονας μηχανικός
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video